
Chutney-glassert Cornish-høne med hasselnøtter og tørket fruktfyll
oppskrift på chuntney-glazed cornish hens fylt med hasselnøtter og tørket frukt, perfekt for en smakfull hovedrett med en søt og krydret glaze
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 3/4 stang (6 spiseskjeer) usaltet smør
- 5. 3/4 teskje tørket salvie, smuldret
- 6. 1/8 teskje malt nellik
- 7. 1/3 kopp gule rosiner
- 8. 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 9. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 10. 4 kopper tertebrød i terninger (ca. 8 skiver), ristet
- 11. 3/4 kopp skrellede, lett ristet hasselnøtter (fremgangsmåte følger), finhakket
- 12. 6 kyllinghøner fra Cornwall, hver på ca. 1 1/4 pund, skylt og tørket
- 13. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 14. 1/3 kopp fersk sitronsaft
- 15. en 8 1/2 unser glass mango chutney (ca. 3/4 kopp)
Fremgangsmåte
- 11. Lag fyllet: I en stor, tykk panne koker du sjalottløk, løk og hvitløk i smør over moderat varme, mens du rører, til grønnsakene er gylne. Rør inn salvie, nellik, rosiner, aprikoser, og salt og pepper etter smak, og kok blandingen under omrøring i 1 minutt. Rør inn vinen og kok opp blandingen til væsken er fordampet. Ta pannen av varmen og rør inn brødterninger, hasselnøtter, samt salt og pepper etter smak. La fyllet avkjøles før du fyller hønene. Fordel fyllet i hulrommene på hønene, og pakk hulrommene løst. Bind opp hønene, strø dem med salt og pepper, og plasser dem slik at de ikke berører hverandre på risten i en stor, foliebelagt stekepanne. Pensle hønene med smør og stek dem i den øverste tredjedelen av en forvarmet ovn på 200°C (400°F) i 1 time. Mens hønene steker, blander du i en liten kjele sitronsaft, chutney, salt og pepper, og lar glasuren koke opp under omrøring. Kjør den deretter glatt i en blender eller food processor. Pensle hønene med glasuren og stek dem i ytterligere 15 til 25 minutter, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Fjern tråden før servering.
- 22. (Denne delen er en gjentakelse av punkt 1, og kan utelates eller brukes som en separat instruksjon.)
- 33. (Samme som punkt 1, en gjentakelse.)
- 44. (Samme som punkt 1, en gjentakelse.)
- 55. For å riste og skrelle hasselnøtter: Rist hasselnøttene i ett lag i en bakeplate i en forvarmet ovn på 180°C (350°F) i 10 til 15 minutter, eller til de er lett fargede og skinnene begynner å sprekke. Pakk nøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i 1 minutt. Gni nøttene i håndkleet for å fjerne mest mulig av skinnet, og la dem avkjøles.
- 66. (Dette punktet er en gjentakelse av punkt 5 og kan utelates eller brukes som en separat instruksjon.)