Krydrede biffburritos

Krydrede biffburritos

oppskrift på spicy beef burritos. lær hvordan du lager krydrede og smakfulle burritos med kjøtt, grønnsaker og spennende krydder. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 680 g benfri storfeytterfilet, skåret i 2 cm store terninger
  • 3. 1 kopp ferdigkjøpt medium-hot chunky salsa
  • 4. 0,6 dl storfebuljong på boks
  • 5. 2 ss hakket hvitløk
  • 6. 2 ss mørk brunt sukker (pakket)
  • 7. 1 ss soyasaus
  • 8. 1 ss hakket frisk koriander
  • 9. 1 ss fersk limejuice
  • 10. 8 store mel-tortillas til burrito
  • 11. Kokt hvit ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av storfekjøttet og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør storfekjøttet til en bolle. Tilsett resten av storfekjøttet i gryten og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Legg storfekjøttet fra bollen tilbake i gryten. Tilsett salsa, buljong, hvitløk, sukker og soyasaus i gryten; kok opp. Skru ned varmen til middels lav, dekk til gryten og la gryteretten småkoke til storfekjøttet er mørt, av og til omrøring, ca. 1 time og 10 minutter. Fjern lokket og la gryteretten småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn koriander og limesaft. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til det er kaldt; dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.) Varm tortillalefser én om gangen på gass- eller elektrisk kokeplate, ca. 10 sekunder på hver side, snu med tang. Dekk til med aluminiumsfolie eller et kjøkkenpapir for å holde dem varme. Server gryteretten med tortillalefser og ris, slik at gjestene kan lage burritos.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av storfekjøttet og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør storfekjøttet til en bolle. Tilsett resten av storfekjøttet i gryten og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Legg storfekjøttet fra bollen tilbake i gryten. Tilsett salsa, buljong, hvitløk, sukker og soyasaus i gryten; kok opp. Skru ned varmen til middels lav, dekk til gryten og la det småkoke til storfekjøttet er mørt, av og til omrøring, ca. 1 time og 10 minutter.
  3. 33. Fjern lokket og la gryteretten småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn koriander og limesaft. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til det er kaldt; dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.)
  4. 44. Varm tortillalefser én om gangen på gass- eller elektrisk kokeplate, ca. 10 sekunder på hver side, snu med tang. Dekk til med aluminiumsfolie eller et kjøkkenpapir for å holde dem varme.
  5. 55. Server gryteretten med tortillalefser og ris, slik at gjestene kan lage burritos.