
Krydrede biffburritos
oppskrift på spicy beef burritos. lær hvordan du lager krydrede og smakfulle burritos med kjøtt, grønnsaker og spennende krydder. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 680 g benfri storfeytterfilet, skåret i 2 cm store terninger
- 3. 1 kopp ferdigkjøpt medium-hot chunky salsa
- 4. 0,6 dl storfebuljong på boks
- 5. 2 ss hakket hvitløk
- 6. 2 ss mørk brunt sukker (pakket)
- 7. 1 ss soyasaus
- 8. 1 ss hakket frisk koriander
- 9. 1 ss fersk limejuice
- 10. 8 store mel-tortillas til burrito
- 11. Kokt hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av storfekjøttet og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør storfekjøttet til en bolle. Tilsett resten av storfekjøttet i gryten og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Legg storfekjøttet fra bollen tilbake i gryten. Tilsett salsa, buljong, hvitløk, sukker og soyasaus i gryten; kok opp. Skru ned varmen til middels lav, dekk til gryten og la gryteretten småkoke til storfekjøttet er mørt, av og til omrøring, ca. 1 time og 10 minutter. Fjern lokket og la gryteretten småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn koriander og limesaft. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til det er kaldt; dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.) Varm tortillalefser én om gangen på gass- eller elektrisk kokeplate, ca. 10 sekunder på hver side, snu med tang. Dekk til med aluminiumsfolie eller et kjøkkenpapir for å holde dem varme. Server gryteretten med tortillalefser og ris, slik at gjestene kan lage burritos.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett halvparten av storfekjøttet og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør storfekjøttet til en bolle. Tilsett resten av storfekjøttet i gryten og stek til det er brunt, ca. 3 minutter. Legg storfekjøttet fra bollen tilbake i gryten. Tilsett salsa, buljong, hvitløk, sukker og soyasaus i gryten; kok opp. Skru ned varmen til middels lav, dekk til gryten og la det småkoke til storfekjøttet er mørt, av og til omrøring, ca. 1 time og 10 minutter.
- 33. Fjern lokket og la gryteretten småkoke til sausen tykner, ca. 5 minutter. Rør inn koriander og limesaft. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til det er kaldt; dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering.)
- 44. Varm tortillalefser én om gangen på gass- eller elektrisk kokeplate, ca. 10 sekunder på hver side, snu med tang. Dekk til med aluminiumsfolie eller et kjøkkenpapir for å holde dem varme.
- 55. Server gryteretten med tortillalefser og ris, slik at gjestene kan lage burritos.