Mørk sjokoladekake med rødvinsglasur

Mørk sjokoladekake med rødvinsglasur

oppskrift på en mørk sjokoladekake med en glatt og smakfull rødvinsglasur, perfekt for spesielle anledninger og sjokoladeelskere

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, skåret i biter, pluss mer til formen
  • 2. 1/3 kopp hvetemel, pluss mer til formen
  • 3. 225 gram bittersøt sjokolade (minst 70 % kakao), hakket
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 4 store egg
  • 6. 3/4 teskje kosher salt
  • 7. 225 gram bittersøt sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
  • 8. 1/4 kopp (1/2 stav) usaltet smør, skåret i små biter
  • 9. 1/2 teskje kosher salt
  • 10. 1/2 kopp melis
  • 11. 1/2 kopp rødvin (for eksempel Pinot Noir)
  • 12. Spesialutstyr: En 23 cm rund springform

Fremgangsmåte

  1. 11. For kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel en rund kakeform. Varm opp sjokolade, sukker og 1 kopp smør i en varmebestandig bolle som settes over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen er nesten helt smeltet, ca. 3 minutter; ta av varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. La det avkjøle helt. Med en elektrisk mikser på middels hastighet, tilsett eggene ett etter ett i sjokolademiksen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Pisk til blandingen har en mousse-aktig konsistens. Senk hastigheten til lav og tilsett salt og 1/3 kopp mel; bland til glatt. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek kaken til toppen er fast og kantene er lett mørkere, ca. 55–65 minutter (bruk visuelle ledetråder; en kakepinne satt inn i midten av kaken skal komme ut ren før kaken er helt ferdig). Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle helt i formen før den tas ut.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel en rund kakeform. Varm opp sjokolade, sukker og 1 kopp smør i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen er nesten helt smeltet, ca. 3 minutter; ta av varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. La det avkjøle helt.
  3. 33. Med en elektrisk mikser på middels hastighet, tilsett eggene ett etter ett i sjokolademiksen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Pisk til blandingen har en mousse-aktig konsistens. Senk hastigheten til lav og tilsett salt og 1/3 kopp mel; bland til glatt. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen.
  4. 44. Stek kaken til toppen er fast og kantene er lett mørkere, ca. 55–65 minutter (bruk visuelle ledetråder; en kakepinne satt inn i midten av kaken skal komme ut ren før kaken er helt ferdig). Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle helt i formen før den tas ut.
  5. 55. For glasur og montering: Varm opp sjokolade, smør og salt i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen og smøret er smeltet, ca. 5 minutter. Visp inn melis. I mellomtiden, kok opp vinen i en liten kjele. Ta sjokolademiksen av varmen og visp inn vinen; la det avkjøle til det er litt tykkere og en slikkepott etterlater en sti i blandingen når du rører, ca. 8–10 minutter. Plasser kaken på en avkjølingsrist over et stekebrett med kant. Hell glasuren over kaken og bruk en avstøtningsspade til å fordele den jevnt over toppen og over kantene. La kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet, ca. 2–3 timer. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages og glasureres to dager i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.
  6. 66. Varm opp sjokolade, smør og salt i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen og smøret er smeltet, ca. 5 minutter. Visp inn melis.
  7. 77. I mellomtiden, kok opp vinen i en liten kjele.
  8. 88. Ta sjokolademiksen av varmen og visp inn vinen; la det avkjøle til det er litt tykkere og en slikkepott etterlater en sti i blandingen når du rører, ca. 8–10 minutter.
  9. 99. Plasser kaken på en avkjølingsrist over et stekebrett med kant. Hell glasuren over kaken og bruk en avstøtningsspade til å fordele den jevnt over toppen og over kantene. La kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet, ca. 2–3 timer.
  10. 1010. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages og glasureres to dager i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.