
Mørk sjokoladekake med rødvinsglasur
oppskrift på en mørk sjokoladekake med en glatt og smakfull rødvinsglasur, perfekt for spesielle anledninger og sjokoladeelskere
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, skåret i biter, pluss mer til formen
- 2. 1/3 kopp hvetemel, pluss mer til formen
- 3. 225 gram bittersøt sjokolade (minst 70 % kakao), hakket
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 4 store egg
- 6. 3/4 teskje kosher salt
- 7. 225 gram bittersøt sjokolade (minst 70 % kakao), finhakket
- 8. 1/4 kopp (1/2 stav) usaltet smør, skåret i små biter
- 9. 1/2 teskje kosher salt
- 10. 1/2 kopp melis
- 11. 1/2 kopp rødvin (for eksempel Pinot Noir)
- 12. Spesialutstyr: En 23 cm rund springform
Fremgangsmåte
- 11. For kaken: Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel en rund kakeform. Varm opp sjokolade, sukker og 1 kopp smør i en varmebestandig bolle som settes over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen er nesten helt smeltet, ca. 3 minutter; ta av varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. La det avkjøle helt. Med en elektrisk mikser på middels hastighet, tilsett eggene ett etter ett i sjokolademiksen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Pisk til blandingen har en mousse-aktig konsistens. Senk hastigheten til lav og tilsett salt og 1/3 kopp mel; bland til glatt. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek kaken til toppen er fast og kantene er lett mørkere, ca. 55–65 minutter (bruk visuelle ledetråder; en kakepinne satt inn i midten av kaken skal komme ut ren før kaken er helt ferdig). Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle helt i formen før den tas ut.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel en rund kakeform. Varm opp sjokolade, sukker og 1 kopp smør i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen er nesten helt smeltet, ca. 3 minutter; ta av varmen og fortsett å røre til sjokoladen er helt smeltet. La det avkjøle helt.
- 33. Med en elektrisk mikser på middels hastighet, tilsett eggene ett etter ett i sjokolademiksen, og pisk godt mellom hver tilsetting. Pisk til blandingen har en mousse-aktig konsistens. Senk hastigheten til lav og tilsett salt og 1/3 kopp mel; bland til glatt. Skrap røren over i den forberedte formen og jevn ut toppen.
- 44. Stek kaken til toppen er fast og kantene er lett mørkere, ca. 55–65 minutter (bruk visuelle ledetråder; en kakepinne satt inn i midten av kaken skal komme ut ren før kaken er helt ferdig). Overfør formen til en avkjølingsrist og la kaken avkjøle helt i formen før den tas ut.
- 55. For glasur og montering: Varm opp sjokolade, smør og salt i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen og smøret er smeltet, ca. 5 minutter. Visp inn melis. I mellomtiden, kok opp vinen i en liten kjele. Ta sjokolademiksen av varmen og visp inn vinen; la det avkjøle til det er litt tykkere og en slikkepott etterlater en sti i blandingen når du rører, ca. 8–10 minutter. Plasser kaken på en avkjølingsrist over et stekebrett med kant. Hell glasuren over kaken og bruk en avstøtningsspade til å fordele den jevnt over toppen og over kantene. La kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet, ca. 2–3 timer. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages og glasureres to dager i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.
- 66. Varm opp sjokolade, smør og salt i en varmebestandig bolle over en kjele med småkokende vann (bollen skal ikke berøre vannet), og rør til sjokoladen og smøret er smeltet, ca. 5 minutter. Visp inn melis.
- 77. I mellomtiden, kok opp vinen i en liten kjele.
- 88. Ta sjokolademiksen av varmen og visp inn vinen; la det avkjøle til det er litt tykkere og en slikkepott etterlater en sti i blandingen når du rører, ca. 8–10 minutter.
- 99. Plasser kaken på en avkjølingsrist over et stekebrett med kant. Hell glasuren over kaken og bruk en avstøtningsspade til å fordele den jevnt over toppen og over kantene. La kaken stå i romtemperatur til glasuren har stivnet, ca. 2–3 timer.
- 1010. FORHÅNDSVIS: Kaken kan lages og glasureres to dager i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før servering.