Kyllingsalat med crème fraîche og rugbrød
en deilig og enkel oppskrift på kyllingsalat med crème fraîche og rugbrød, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. En stor, skinn- og benfri kyllingbrystfilet (12-14 unser)
- 2. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 3. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 4. 3/4 kopp ferske favabønner (fra omtrent 3/4 pund belgfrukter) eller frosne, tint
- 5. 1/2 liten fennikkelefse, tynnsnittet
- 6. 1 vårløk, tynnsnittet
- 7. 2 spiseskjeer grovhakket fersk estragon
- 8. 1 spiseskje sherryeddik
- 9. 1/2 kopp crème fraîche
- 10. 1/2 liten engelsk drivhusagurk, veldig tynt skivet på langs med en mandolin
- 11. 1/4 kopp flatbladpersilleblader
- 12. 1/2 teskje finrevet sitronzest
- 13. 2 teskjeer fersk sitronjuice
- 14. 8 skiver dansk rugbrød eller annet tett, sunt brød, ristet om ønskelig
- 15. Sprø havsalt (som Maldon)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 425°. Legg kyllingen på et lite, rimet stekebrett og gni den inn med 1 spiseskje olje; krydre med kosher-salt og pepper. Stek til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle, og riv den deretter i bittestørrelse biter. Hvis du bruker ferske favabønner, kok dem i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør bønnene til en bolle med isvann. Sil av vannet igjen og skrell bønnene. (Hvis du bruker frosne favabønner, kok dem i 2 minutter; overfør til en bolle med isvann, og sil av vannet.) Bland i en stor bolle med fennikel, vårløk, estragon, eddik, kylling og de resterende 3 spiseskjeene olje; krydre med kosher-salt, pepper og eventuelt mer eddik. I mellomtiden, pisk crème fraîche i en middels bolle til myke topper (det vil se luftig ut); krydre med kosher-salt. Bland agurk med persille, sitrusskall og sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Server kyllingsalaten med brød, agurk og en klatt crème fraîche, toppet med havsalt og mer pepper. Forberedelse: Kyllingen kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Riv den i biter rett før servering. Favabønnene kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 22. Forvarm ovnen til 425°. Legg kyllingen på et lite, rimet stekebrett og gni den inn med 1 spiseskje olje; krydre med kosher-salt og pepper. Stek til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle, og riv den i bittestørrelse biter.
- 33. Hvis du bruker ferske favabønner, kok dem i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør bønnene til en bolle med isvann. Sil av vannet igjen og skrell bønnene. (Hvis du bruker frosne favabønner, kok dem i 2 minutter; overfør til en bolle med isvann, og sil av vannet.) Bland i en stor bolle med fennikel, vårløk, estragon, eddik, kylling og de resterende 3 spiseskjeene olje; krydre med kosher-salt, pepper og eventuelt mer eddik.
- 44. I mellomtiden, pisk crème fraîche i en middels bolle til myke topper (det vil se luftig ut); krydre med kosher-salt.
- 55. Bland agurk med persille, sitrusskall og sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper.
- 66. Server kyllingsalaten med brød, agurk og en klatt crème fraîche, toppet med havsalt og mer pepper.
- 77. Forberedelse: Kyllingen kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Riv den i biter rett før servering. Favabønnene kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.