Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingsalat med crème fraîche og rugbrød

Kyllingsalat med crème fraîche og rugbrød

en deilig og enkel oppskrift på kyllingsalat med crème fraîche og rugbrød, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. En stor, skinn- og benfri kyllingbrystfilet (12-14 unser)
  • 2. 4 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 3. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 4. 3/4 kopp ferske favabønner (fra omtrent 3/4 pund belgfrukter) eller frosne, tint
  • 5. 1/2 liten fennikkelefse, tynnsnittet
  • 6. 1 vårløk, tynnsnittet
  • 7. 2 spiseskjeer grovhakket fersk estragon
  • 8. 1 spiseskje sherryeddik
  • 9. 1/2 kopp crème fraîche
  • 10. 1/2 liten engelsk drivhusagurk, veldig tynt skivet på langs med en mandolin
  • 11. 1/4 kopp flatbladpersilleblader
  • 12. 1/2 teskje finrevet sitronzest
  • 13. 2 teskjeer fersk sitronjuice
  • 14. 8 skiver dansk rugbrød eller annet tett, sunt brød, ristet om ønskelig
  • 15. Sprø havsalt (som Maldon)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 425°. Legg kyllingen på et lite, rimet stekebrett og gni den inn med 1 spiseskje olje; krydre med kosher-salt og pepper. Stek til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle, og riv den deretter i bittestørrelse biter. Hvis du bruker ferske favabønner, kok dem i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør bønnene til en bolle med isvann. Sil av vannet igjen og skrell bønnene. (Hvis du bruker frosne favabønner, kok dem i 2 minutter; overfør til en bolle med isvann, og sil av vannet.) Bland i en stor bolle med fennikel, vårløk, estragon, eddik, kylling og de resterende 3 spiseskjeene olje; krydre med kosher-salt, pepper og eventuelt mer eddik. I mellomtiden, pisk crème fraîche i en middels bolle til myke topper (det vil se luftig ut); krydre med kosher-salt. Bland agurk med persille, sitrusskall og sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Server kyllingsalaten med brød, agurk og en klatt crème fraîche, toppet med havsalt og mer pepper. Forberedelse: Kyllingen kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Riv den i biter rett før servering. Favabønnene kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Forvarm ovnen til 425°. Legg kyllingen på et lite, rimet stekebrett og gni den inn med 1 spiseskje olje; krydre med kosher-salt og pepper. Stek til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle, og riv den i bittestørrelse biter.
  3. 33. Hvis du bruker ferske favabønner, kok dem i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet og overfør bønnene til en bolle med isvann. Sil av vannet igjen og skrell bønnene. (Hvis du bruker frosne favabønner, kok dem i 2 minutter; overfør til en bolle med isvann, og sil av vannet.) Bland i en stor bolle med fennikel, vårløk, estragon, eddik, kylling og de resterende 3 spiseskjeene olje; krydre med kosher-salt, pepper og eventuelt mer eddik.
  4. 44. I mellomtiden, pisk crème fraîche i en middels bolle til myke topper (det vil se luftig ut); krydre med kosher-salt.
  5. 55. Bland agurk med persille, sitrusskall og sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper.
  6. 66. Server kyllingsalaten med brød, agurk og en klatt crème fraîche, toppet med havsalt og mer pepper.
  7. 77. Forberedelse: Kyllingen kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Riv den i biter rett før servering. Favabønnene kan kokes 2 dager i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.