Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Lær hvordan du lager spaghetti alla carbonara med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 oz guanciale (røkt, saltet svinekjake) eller pancetta
  • 2. 1 middels stor løk, finhakket
  • 3. 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 4. 450 g spaghetti
  • 5. 3 store egg
  • 6. 42 g Parmigiano-Reggiano, finrevet (3/4 kopp)
  • 7. 10 g Pecorino Romano, finrevet (1/3 kopp)
  • 8. 1 teskje grovmalt svart pepper
  • 9. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær guanciale eller pancetta i terninger på 1/3 tomme, og kok deretter i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme, mens du rører, til fettet begynner å frigjøres, 1 til 2 minutter. Tilsett løk og kok, rør av og til, til løken er gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok opp til det er redusert til halvparten, 1 til 2 minutter. Kok spaghetti i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann til den er al dente. Mens pastaen koker, visp sammen egg, Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano (1/3 kopp), 1 teskje grovkvernet svart pepper og 1/4 teskje salt i en liten bolle. Sil av pastaen og tilsett den i løkblandingen, og vend godt med tenger over moderat varme til den er dekket. Ta av varmen og tilsett eggblandingen, og vend forsiktig for å blande. Server umiddelbart.
  2. 22. Skjær guanciale eller pancetta i terninger på 1/3 tomme, og kok deretter i en dyp, tung stekepanne på 12 tommer over moderat varme, mens du rører, til fettet begynner å frigjøres, 1 til 2 minutter. Tilsett løk og kok, rør av og til, til løken er gyllen, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok opp til det er redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
  3. 33. Kok spaghetti i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann til den er al dente.
  4. 44. Mens pastaen koker, visp sammen egg, Parmigiano-Reggiano, Pecorino Romano (1/3 kopp), 1 teskje grovkvernet svart pepper og 1/4 teskje salt i en liten bolle.
  5. 55. Sil av pastaen og tilsett den i løkblandingen, og vend godt med tenger over moderat varme til den er dekket. Ta av varmen og tilsett eggblandingen, og vend forsiktig for å blande. Server umiddelbart.