
Mandler- og aprikoshøne med myntesaus
oppskrift på saftig kylling med mandel- aprikos smak og frisk myntesirup, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 benfrie, skinnfrie kyllingbrysthalvdel (6 unser hver)
- 2. 1/2 kopp skivede mandler
- 3. 2 unser geitost
- 4. 4 tørkede aprikoser, kuttet i 1/4-tommers biter (3 spiseskjeer)
- 5. Grovt salt og nykvernet pepper
- 6. 1/3 kopp naturell brødsmuler
- 7. 1 stort egg, lett pisket
- 8. 1 spiseskje olivenolje
- 9. Myntpesto (oppskrift nedenfor)
- 10. 3 kopper lett pakket fersk mynte
- 11. 1/4 kopp skivede mandler
- 12. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 13. Grovt salt
Fremgangsmåte
- 11. Forbered kyllingen
- 21. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Kutt et snitt i den ene siden av hver kyllingbryst for å lage en lomme på omtrent 10 cm.
- 32. I en liten bolle, bland 1/4 kopp mandler med geitost og aprikoser. Fyll hver bryst med en fjerdedel av blandingen. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
- 43. På en tallerken, bland brødsmuler og resten av mandlene. Dypp hvert bryst i det sammenpiskede egget, og vend det deretter i brødsmuleblandingen.
- 54. Varm opp oljen i en stor, ovnsfast, non-stick stekepanne over middels varme. Stek kyllingen til den er gyllen, ca. 3–4 minutter på hver side. Overfør til ovnen; stek til gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server varm med myntepesto ved siden av.
- 62. Forbered myntepestoen
- 71. I en food processor, kombiner mynte og mandler; kjør til det er finhakket.
- 82. Med motoren i gang, hell gradvis olivenoljen gjennom matingsrøret. Krydre med salt. Oppbevar ved romtemperatur til servering. Oppbevar rester av pesto i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil to uker; la den komme til romtemperatur før servering.