Mandler- og aprikoshøne med myntesaus

Mandler- og aprikoshøne med myntesaus

oppskrift på saftig kylling med mandel- aprikos smak og frisk myntesirup, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 benfrie, skinnfrie kyllingbrysthalvdel (6 unser hver)
  • 2. 1/2 kopp skivede mandler
  • 3. 2 unser geitost
  • 4. 4 tørkede aprikoser, kuttet i 1/4-tommers biter (3 spiseskjeer)
  • 5. Grovt salt og nykvernet pepper
  • 6. 1/3 kopp naturell brødsmuler
  • 7. 1 stort egg, lett pisket
  • 8. 1 spiseskje olivenolje
  • 9. Myntpesto (oppskrift nedenfor)
  • 10. 3 kopper lett pakket fersk mynte
  • 11. 1/4 kopp skivede mandler
  • 12. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 13. Grovt salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered kyllingen
  2. 21. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Kutt et snitt i den ene siden av hver kyllingbryst for å lage en lomme på omtrent 10 cm.
  3. 32. I en liten bolle, bland 1/4 kopp mandler med geitost og aprikoser. Fyll hver bryst med en fjerdedel av blandingen. Krydre med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper.
  4. 43. På en tallerken, bland brødsmuler og resten av mandlene. Dypp hvert bryst i det sammenpiskede egget, og vend det deretter i brødsmuleblandingen.
  5. 54. Varm opp oljen i en stor, ovnsfast, non-stick stekepanne over middels varme. Stek kyllingen til den er gyllen, ca. 3–4 minutter på hver side. Overfør til ovnen; stek til gjennomstekt, ca. 15 minutter. Server varm med myntepesto ved siden av.
  6. 62. Forbered myntepestoen
  7. 71. I en food processor, kombiner mynte og mandler; kjør til det er finhakket.
  8. 82. Med motoren i gang, hell gradvis olivenoljen gjennom matingsrøret. Krydre med salt. Oppbevar ved romtemperatur til servering. Oppbevar rester av pesto i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil to uker; la den komme til romtemperatur før servering.