
Krydret dhal (Masala Dhal)
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret dhal med masala. En enkel oppskrift på indisk lentilsuppe som passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp masoor dal (liten oransje, også kalt "røde" linser)
- 2. 3 kopper vann
- 3. 1/4 teskje malt gurkemeie
- 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5. 1/2 teskje brune sennepsfrø
- 6. 1/2 teskje spisskummenfrø
- 7. 1/8 teskje hete rød pepperflak
- 8. 1/2 kopp godt rørt hermetisk usøtet kokosmelk
- 9. 1/4 kopp hakket koriander
- 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 11. 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp linser og 3 kopper vann med gurkemeie i en tung, 2-liters kjele, og la det småkoke under delvis lokk, rør av og til, til linsene faller fra hverandre, ca. 20 minutter. Når linsene er kokt, varm opp olje i en liten, tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og kok deretter opp sennepsfrø, spisskummenfrø og rød pepperflak til sennepsfrøene begynner å poppe og/eller bli grå, og spisskummenfrøene blir brune, ca. 1 minutt. Rør krydderblandingen inn i linsene sammen med kokosmelk, koriander, sitronsaft og salt, og la det småkoke.