Krydret dhal (Masala Dhal)

Krydret dhal (Masala Dhal)

Lær hvordan du lager en smakfull og krydret dhal med masala. En enkel oppskrift på indisk lentilsuppe som passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp masoor dal (liten oransje, også kalt "røde" linser)
  • 2. 3 kopper vann
  • 3. 1/4 teskje malt gurkemeie
  • 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 5. 1/2 teskje brune sennepsfrø
  • 6. 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 7. 1/8 teskje hete rød pepperflak
  • 8. 1/2 kopp godt rørt hermetisk usøtet kokosmelk
  • 9. 1/4 kopp hakket koriander
  • 10. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 11. 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp linser og 3 kopper vann med gurkemeie i en tung, 2-liters kjele, og la det småkoke under delvis lokk, rør av og til, til linsene faller fra hverandre, ca. 20 minutter. Når linsene er kokt, varm opp olje i en liten, tung stekepanne over middels høy varme til den glitrer, og kok deretter opp sennepsfrø, spisskummenfrø og rød pepperflak til sennepsfrøene begynner å poppe og/eller bli grå, og spisskummenfrøene blir brune, ca. 1 minutt. Rør krydderblandingen inn i linsene sammen med kokosmelk, koriander, sitronsaft og salt, og la det småkoke.