
Syltet rødkål med søt og sur smak
oppskrift på syltet søt og sur rødkål, perfekt som tilbehør til vintermåltider. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 500 g (1 lb 2 oz) rødkål (eller 1 liten hode), fjernet kjernene og skivet i tynne strimler
- 1 løk, skivet i tynne skiver
- 50 g (1/3 kopp) sultanas (gullrosiner)
- 2 ss hvitvinseddik
- 2 ss muscovadosukker eller lyst brunt sukker
- 250 g (9 oz) kokte epler (eller 2 kokte epler), skrelt, kjernet og skivet
- 15 g (1 ss) smør
- 1/2 ts malt krydder (allspice)
- 1 ts salt
- Nykvernet svart pepper
- Revet skall og saft av 1 appelsin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150°C/300°F/gassmerke 2. Legg lagvis kål, løk, sultanas, eddik, sukker, epler, smør og den blandede krydderiblandingen i en ildfast form, og krydre med salt og litt svart pepper. Tilsett appelsinskall og -saft. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 2 ½ time, og fjern folien de siste 20 minuttene av kokingen. Server varm eller kald.
- 2Forvarm ovnen til 150°C/300°F/gassmerke 2.
- 3Legg lagvis kål, løk, sultanas, eddik, sukker, epler, smør og den blandede krydderiblandingen i en ildfast form, og krydre med salt og litt svart pepper. Tilsett appelsinskall og -saft.
- 4Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 2 ½ time, og fjern folien de siste 20 minuttene av kokingen. Server varm eller kald.