Hello Fresh Mobile Banner
Chorizo- og potetspansk tortilla-biter

Chorizo- og potetspansk tortilla-biter

lær hvordan du lager smakfulle spanske tortilla biter med chorizo og poteter. enkel oppskrift perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt vårløk
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 mellomstore løk, hakket (ca. 1 1/2 kopper)
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 1/4 teskjeer salt
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 170 g spansk chorizo (modnet krydret svinepølse), skåret i 1/4-tommers terninger
  • 680 g gulrotfarget potet, som Yukon Gold (ca. 4 mellomstore), skrelt og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 9 store egg
  • 3/4 kopp rømme
  • 140 g Manchego eller hvit Cheddar, grovt revet (ca. 2 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Smør lett en 33 x 23 cm bakeform eller ildfast fat. Finhakk den hvite og den grønne delen av vårløkene og sett til side hver for seg. Varm opp olje i en tykk stekepanne på 30 cm over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok deretter løk, hvitløk, den hvite delen av vårløkene, ¾ teskje salt og ¼ teskje pepper, under omrøring av og til, til løken er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett chorizo og kok, under omrøring, til den begynner å bli brun og frigjør olje, ca. 4 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn potetene. Dekk pannen og kok, under omrøring av og til, til potetene er møre, ca. 10 minutter. Overfør fyllet til en stor bolle og la det avkjøle litt. Visp sammen egg, rømme, ost, vårløksgrønningene, resten av ½ teskje salt og ¼ teskje pepper i en bolle, og hell deretter blandingen i bakeformen. Strø potetfyllet over eggene (noen poteter vil stikke ut). Stek til eggekremen er stivnet, ca. 20 minutter. Avkjøl i formen på en rist til det er lunt eller romtemperatur. Trim 1,5 cm av hver side, og skjær deretter tortillalefsen i rektangler på 3,8 x 2,5 cm.
  2. 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Smør lett en 33 x 23 cm bakeform eller ildfast fat.
  3. 3Finhakk den hvite og den grønne delen av vårløkene og sett til side hver for seg.
  4. 4Varm opp olje i en tykk stekepanne på 30 cm over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok deretter løk, hvitløk, den hvite delen av vårløkene, ¾ teskje salt og ¼ teskje pepper, under omrøring av og til, til løken er gyllen, ca. 6 minutter. Tilsett chorizo og kok, under omrøring, til den begynner å bli brun og frigjør olje, ca. 4 minutter. Skru ned varmen til middels, og rør inn potetene. Dekk pannen og kok, under omrøring av og til, til potetene er møre, ca. 10 minutter. Overfør fyllet til en stor bolle og la det avkjøle litt.
  5. 5Visp sammen egg, rømme, ost, vårløksgrønningene, resten av ½ teskje salt og ¼ teskje pepper i en bolle, og hell deretter blandingen i bakeformen. Strø potetfyllet over eggene (noen poteter vil stikke ut). Stek til eggekremen er stivnet, ca. 20 minutter. Avkjøl i formen på en rist til det er lunt eller romtemperatur. Trim 1,5 cm av hver side, og skjær deretter tortillalefsen i rektangler på 3,8 x 2,5 cm.