
Reke- og scampi-pasta
oppskrift på shrimp scampi pasta. en enkel og rask rett med ferske reker og aromatisk hvitløk, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 pund skrelte og rensede store reker (rå; 20 til 25 per pund)
- 4 store hvitløksfedd, la det være uskrellet og press det gjennom en hvitløkspresse
- 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 3/4 pund capellini (angel-hår pasta)
- 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor gryte med 6 til 8 liter saltet vann. I mellomtiden varmer du opp olje i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røyker, og steker deretter reker, snur dem en gang, til de akkurat er gjennomkokte, ca. 2 minutter, og overfører dem med en hullsleiv til en stor bolle. Tilsett hvitløk i oljen som er igjen i pannen sammen med rød pepperflak, vin, salt og pepper, og kok opp over høy varme, rør av og til, i 1 minutt. Tilsett smør i pannen, rør til det er smeltet, og bland inn rekene. Ta pannen av varmen. Kok pastaen i det kokende vannet til den er akkurat mør, ca. 3 minutter. Reserver 1 kopp av kokevannet, og sil deretter pastaen i en sil. Bland pastaen godt med rekeblandingen og persille i en stor bolle, og tilsett litt av det reserverte kokevannet om nødvendig for å holde det fuktig.