
Pasta med pølse og røde druer
Lær hvordan du lager en smakfull pasta med saftig pølse og søte røde druer. En rask og enkel rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 unser mild italiensk pølse, skåret i 2,5 cm store biter
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 liten rød løk, delt og tynnhakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 spiseskje pluss 1/4 teskje salt (helst kosher), delt
- 2 kopper uten kjerner røde druer
- 1 kopp lavsodium kyllingkraft
- 1/4 teskje rød pepperflak (eller mer etter smak)
- 10 unser fullkorn orecchiette (eller annen kort pasta, som farfalle eller penne)
- 2 spiseskjeer revet Parmesan
- 1/4 kopp hakket fersk persille (eller 1/2 kopp hakket fersk basilikum)
Fremgangsmåte
- 1Sett en stor kjele med vann til koking. I en stor stekepanne, kok pølse over middels varme, rør om og del opp pølsen, til den er godt brunet, ca. 15 minutter. Overfør pølsen til et papirhåndkle. Tilsett olje i stekepannen; sett den tilbake på middels varme. Kok løk og hvitløk med 1/4 teskje salt, rør av og til, til de er myke og gylne, 2 til 3 minutter. Tilsett druer, buljong og pepperflak; øk varmen til middels-høy og kok, rør av og til, til druene mykner eller sprekker og væsken tykner, ca. 10 minutter. Returner pølsen til stekepannen og rør om; slå av varmen. Når vannet koker, tilsett resten av 1 spiseskje salt og pasta; kok etter anvisning på pakken. Sil av pastaen, tilsett den i stekepannen, og skru opp varmen til høy. Kok, rør om, til pølsen er varm og pastaen er dekket av saus, 30 til 60 sekunder. Fordel pastaen i 4 boller; dryss hver med parmesan og persille før servering.