
Kinesisk røkt kylling
oppskrift på kinesisk røkt kylling. lær hvordan du lager en saftig og smakfull rett med autentiske smaker. perfekt for middagen eller som del av en festmeny.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer soyasaus
- 3 spiseskjeer hoisinsaus
- 2 spiseskjeer tørr hvitvin
- 1 grønn løk, hakket
- 1 spiseskje brunt sukker
- 1 spiseskje finhakket ingefær
- 1 teskje flytende røksmakstilsetning
- 1 kokepose
- 1 kylling på 3 3/4 pund
- Grønne løk, skivet
- Dampet ris
Fremgangsmåte
- 1Kombiner de første sju ingrediensene i en koke-pose. Tilsett kylling og forsegl godt. Roter posen for å dekke kyllingen med marinaden. Sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, og snu posen av og til. Forvarm ovnen til 175°C. Plasser posen med kylling på et stekebrett. Lag fem små åpninger i toppen av posen. Stek til kyllingen er mør og har fått fin farge, ca. 1 time og 15 minutter. Ta ut av ovnen og la den avkjøle litt. Åpne posen og hell saften i en bolle. Skjær kyllingen i biter. Anrett på et fat. Hell litt av saften over kyllingen. Pynt med grønn løk. Server med ris, og pass på å servere resten av saften separat.
- 2Kombiner de første sju ingrediensene i en koke-pose. Tilsett kylling og forsegl godt. Roter posen for å dekke kyllingen med marinaden. Sett i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten, og snu posen av og til.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Plasser posen med kylling på et stekebrett. Lag fem små åpninger i toppen av posen. Stek til kyllingen er mør og har fått fin farge, ca. 1 time og 15 minutter. Ta ut av ovnen og la den avkjøle litt. Åpne posen og hell saften i en bolle. Skjær kyllingen i biter. Anrett på et fat. Hell litt av saften over kyllingen. Pynt med grønn løk. Server med ris, og pass på å servere resten av saften separat.





