Gresskarkjerner Spaetzle

Gresskarkjerner Spaetzle

lær hvordan du lager deilige pumpkin seed spaetzle med ristede gresskarkjerner. en perfekt rett for høstsesongen, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp skrelte rå gresskarkjerner*
  • 2 kopper hvetemel, delt
  • 1 teskje salt
  • 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann
  • 2 store egg
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 spiseskje gresskarkernolje** pluss ekstra til å dryppe over
  • 1/4 kopp (1/2 stang) smør
  • Malt muskatnøtt
  • Spesialutstyr: Potetpresse eller spaetzlemaker

Fremgangsmåte

  1. 1Finhakk gresskarfrø fint i en food processor sammen med 1/2 kopp mel. Tilsett 1 1/2 kopper mel og 1 teskje salt; kjør bare til det er godt blandet. Visp sammen 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann, egg, eggeplomme og 1 spiseskje gresskarfrøolje i en stor bolle. Rør inn melblandingen. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett spaetzle; dryss lett med muskatnøtt og rør til det er gjennomvarmt, ca. 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør spaetzle til en stor bolle. Drypp over gresskarfrøolje og server.
  2. 2Finhakk gresskarfrø fint i en food processor sammen med 1/2 kopp mel. Tilsett 1 1/2 kopper mel og 1 teskje salt; kjør bare til det er godt blandet. Visp sammen 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann, egg, eggeplomme og 1 spiseskje gresskarfrøolje i en stor bolle. Rør inn melblandingen.
  3. 3Kok opp en stor kjele med saltet vann. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur.
  4. 4Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett spaetzle; dryss lett med muskatnøtt og rør til det er gjennomvarmt, ca. 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  5. 5Overfør spaetzle til en stor bolle. Drypp over gresskarfrøolje og server.
  6. 6Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder. ** Kan kjøpes i spesialbutikker for delikatessevarer og fra culinarydistrict.com.
  7. 7Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder.
  8. 8Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder.
  9. 9** Kan kjøpes i spesialbutikker for delikatessevarer og fra culinarydistrict.com.