
Gresskarkjerner Spaetzle
lær hvordan du lager deilige pumpkin seed spaetzle med ristede gresskarkjerner. en perfekt rett for høstsesongen, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp skrelte rå gresskarkjerner*
- 2 kopper hvetemel, delt
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann
- 2 store egg
- 1 stort eggeplomme
- 1 spiseskje gresskarkernolje** pluss ekstra til å dryppe over
- 1/4 kopp (1/2 stang) smør
- Malt muskatnøtt
- Spesialutstyr: Potetpresse eller spaetzlemaker
Fremgangsmåte
- 1Finhakk gresskarfrø fint i en food processor sammen med 1/2 kopp mel. Tilsett 1 1/2 kopper mel og 1 teskje salt; kjør bare til det er godt blandet. Visp sammen 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann, egg, eggeplomme og 1 spiseskje gresskarfrøolje i en stor bolle. Rør inn melblandingen. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett spaetzle; dryss lett med muskatnøtt og rør til det er gjennomvarmt, ca. 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør spaetzle til en stor bolle. Drypp over gresskarfrøolje og server.
- 2Finhakk gresskarfrø fint i en food processor sammen med 1/2 kopp mel. Tilsett 1 1/2 kopper mel og 1 teskje salt; kjør bare til det er godt blandet. Visp sammen 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vann, egg, eggeplomme og 1 spiseskje gresskarfrøolje i en stor bolle. Rør inn melblandingen.
- 3Kok opp en stor kjele med saltet vann. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur. Kok opp en stor kjele med saltet vann igjen. Arbeid i porsjoner, og skje røren oppi en potetpresse eller spaetzlemaker. Press forsiktig røren ned i det kokende vannet, og rist på presse jevnlig for å frigjøre spaetzle. Rør om for å forhindre at det setter seg fast, og la det småkoke til det er gjennomkokt og mykt, ca. 2–3 minutter. Bruk en skummer eller stor hullsleiv til å overføre spaetzle til en sil; skyll med kaldt vann. Overfør til en stor bolle. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. La stå i romtemperatur.
- 4Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett spaetzle; dryss lett med muskatnøtt og rør til det er gjennomvarmt, ca. 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 5Overfør spaetzle til en stor bolle. Drypp over gresskarfrøolje og server.
- 6Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder. ** Kan kjøpes i spesialbutikker for delikatessevarer og fra culinarydistrict.com.
- 7Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder.
- 8Også kjent som pepitas; tilgjengelig i mange supermarkeder, helsekostbutikker og latinamerikanske markeder.
- 9** Kan kjøpes i spesialbutikker for delikatessevarer og fra culinarydistrict.com.





