
Carnitas: Langtidsstekt og stekt svinekjøtt
oppskrift på carnitas som kombinerer langsom braising med steking for en saftig og smakfull rett. perfekt for middagen eller festbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 pund fett svinekam, skåret i 5 cm biter
- 3 kopper vann
- 1 middels hvit løk, tynne skiver
- 1/2 appelsin, delt i 2 deler
- 1/4 kopp svinefett eller vegetabilsk olje
- 8 hvitløksfedd, skrelte
- 3 laurbærblad
- 1 spiseskje søtet kondensert melk
- 2 teskjeer tørket oregano, helst meksikansk, smuldret
- 2 teskjeer fint salt, eller 4 teskjeer kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Legg alle ingrediensene i en stor, tykk gryte på 6 til 7 liter (ikke bekymre deg hvis ikke alt er helt dekket av vann), og kok opp. Skum av eventuelt skum fra overflaten etter behov. Senk varmen og la det småkoke kraftig, rør av og til, til kjøttet er mørt og væsken har fordampet helt, ca. 1½ til 2 timer. Kast appelsinskivene og laurbærbladene. Hvis væsken ikke har fordampet etter 2 timer, overfør kjøttstykkene til en bolle og la væsken koke videre, rør ofte, til den har fordampet. Forvarm ovnen til 230°C. Overfør kjøttet og fettet til en ovnsfast form, om nødvendig, og brun kjøttet, uten lokk, i ovnen i 20 til 30 minutter. Det er ikke nødvendig å røre. Carnitas oppbevares i kjøleskapet i opptil tre dager.
- 2Legg alle ingrediensene i en stor, tykk gryte på 6 til 7 liter (ikke bekymre deg hvis ikke alt er helt dekket av vann), og kok opp. Skum av eventuelt skum fra overflaten etter behov. Senk varmen og la det småkoke kraftig, rør av og til, til kjøttet er mørt og væsken har fordampet helt, ca. 1½ til 2 timer. Kast appelsinskivene og laurbærbladene. Hvis væsken ikke har fordampet etter 2 timer, overfør kjøttstykkene til en bolle og la væsken koke videre, rør ofte, til den har fordampet.
- 3Forvarm ovnen til 230°C. Overfør kjøttet og fettet til en ovnsfast form, om nødvendig, og brun kjøttet, uten lokk, i ovnen i 20 til 30 minutter. Det er ikke nødvendig å røre.
- 4Carnitas oppbevares i kjøleskapet i opptil tre dager.





