Marokkansk braserte storfekjøtt

Marokkansk braserte storfekjøtt

oppskrift på marokkansk braisert oksekjøtt med krydder og smakfulle tilbehør. perfekt for en varmende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 2 ½ pund benfri høyreinsbiff, skåret i terninger på 2 cm
  • 2 kopper hakket løk
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 1 spiseskje garam masala*
  • 1 spiseskje paprika
  • 1 teskje malt spisskummen
  • ½ teskje gurkemeie
  • ½ teskje cayennepepper
  • 1 kopp tørr rødvin
  • ½ kopp tørr sherry
  • 2 kopper storfekraft
  • 1 boks på 410 gram hakkede tomater i juice
  • 1 ½ kopper gule rosiner

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor gryte over middels høy varme. Strø kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet i gryten; stek til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Overfør kjøttet til en bolle. Varm opp 1 spiseskje olje i samme gryte. Tilsett løk; stek til den er brun, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett vin og sherry; kok opp til det reduseres til en glasur, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner; rør for å blande. Tilsett storfekjøtt og de oppsamlede saftene; la det småkoke. Skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke uten lokk til sausen er tykk og storfekjøttet er mørt, rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Krydre gryten med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle litt, avkjøl til det er kaldt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.)
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor gryte over middels høy varme. Strø kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet i gryten; stek til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Overfør kjøttet til en bolle. Varm opp 1 spiseskje olje i samme gryte. Tilsett løk; stek til den er brun, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett vin og sherry; kok opp til det reduseres til en glasur, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner; rør for å blande. Tilsett storfekjøtt og de oppsamlede saftene; la det småkoke. Skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke uten lokk til sausen er tykk og storfekjøttet er mørt, rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Krydre gryten med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle litt, avkjøl til det er kaldt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.)
  3. 3*En indisk krydderblanding tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder.
  4. 4*En indisk krydderblanding tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder.