
Marokkansk braserte storfekjøtt
oppskrift på marokkansk braisert oksekjøtt med krydder og smakfulle tilbehør. perfekt for en varmende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2 ½ pund benfri høyreinsbiff, skåret i terninger på 2 cm
- 2 kopper hakket løk
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 1 spiseskje garam masala*
- 1 spiseskje paprika
- 1 teskje malt spisskummen
- ½ teskje gurkemeie
- ½ teskje cayennepepper
- 1 kopp tørr rødvin
- ½ kopp tørr sherry
- 2 kopper storfekraft
- 1 boks på 410 gram hakkede tomater i juice
- 1 ½ kopper gule rosiner
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor gryte over middels høy varme. Strø kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet i gryten; stek til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Overfør kjøttet til en bolle. Varm opp 1 spiseskje olje i samme gryte. Tilsett løk; stek til den er brun, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett vin og sherry; kok opp til det reduseres til en glasur, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner; rør for å blande. Tilsett storfekjøtt og de oppsamlede saftene; la det småkoke. Skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke uten lokk til sausen er tykk og storfekjøttet er mørt, rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Krydre gryten med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle litt, avkjøl til det er kaldt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.)
- 2Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor gryte over middels høy varme. Strø kjøttet med salt og pepper. Legg kjøttet i gryten; stek til det ikke lenger er rosa, ca. 5 minutter. Overfør kjøttet til en bolle. Varm opp 1 spiseskje olje i samme gryte. Tilsett løk; stek til den er brun, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og de neste 5 ingrediensene; rør i 1 minutt. Tilsett vin og sherry; kok opp til det reduseres til en glasur, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner; rør for å blande. Tilsett storfekjøtt og de oppsamlede saftene; la det småkoke. Skru ned varmen til middels-lav. La det småkoke uten lokk til sausen er tykk og storfekjøttet er mørt, rør av og til, ca. 1 time og 15 minutter. Krydre gryten med salt og pepper. (Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle litt, avkjøl til det er kaldt, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen før servering.)
- 3*En indisk krydderblanding tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder.
- 4*En indisk krydderblanding tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder.





