
Rekesalat med mango og avocado, servert med søt chili- og ingefærvinaigrette
oppskrift på en frisk og smakfull salat med reker, mango og avocado, toppet med søt chili-ingefær vinaigrette, perfekt for sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp asiatisk søt chilisaus
- 2. 2 spiseskjeer usaltet riseddik
- 3. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær, skrelt
- 4. 12 skrelte store reker med hale, beholdt
- 5. 1 stor hodesalat, adskilte blader
- 6. 1 stor mango, skrelt, kjernet ut og skåret i 1/3-tommers tykke skiver
- 7. 1 avokado, delt i to, fjernet steinen, skrelt og skåret i 1/3-tommers tykke skiver
Fremgangsmåte
- 11. Visp de tre første ingrediensene i en liten bolle; smak til med salt og pepper. Legg rekene i en middels stor bolle. Tilsett 3 spiseskjeer vinaigrette; vend godt slik at det dekker. Fordel salatbladene på tallerkener. Legg deretter mango, avokado og reker i vekselsvis på toppen av salaten på hver tallerken. Drypp vinaigretten over.
- 22. Visp de tre første ingrediensene i en liten bolle; smak til med salt og pepper. Legg rekene i en middels stor bolle. Tilsett 3 spiseskjeer vinaigrette; vend godt slik at det dekker. Fordel salatbladene på tallerkener. Legg deretter mango, avokado og reker i vekselsvis på toppen av salaten på hver tallerken. Drypp vinaigretten over.