Stekte poteter og sjalottløk

Stekte poteter og sjalottløk

oppskrift på ovnsbakte poteter og sjalottløk, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 store sjalottløk, skrellet og delt på langs
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 680 gram mellomstore Yukon Gold-poteter, skrellet og delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C med risten i nederste posisjon. Vend sjalottløk med 1 ½ ss olje, ½ ts salt og ¼ ts pepper i en 33 x 23 cm ildfast form, og fordel jevnt. Stek, rør av og til, til sjalottløkene er gylne, omtrent 30 minutter. Vend potetene med resten av oljen, saltet og pepperet i en bolle, og tilsett deretter i formen med sjalottløkene. Stek, vend av og til, til grønnsakene er møre og potetene er sprø, 40–50 minutter.