3-ingredienser hasselnøttkaker

3-ingredienser hasselnøttkaker

en enkel oppskrift på deilige hasselnuttkjeks med bare tre ingredienser. perfekt som snacks eller til kaffen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp hasselnøtter med skallet på (ca. 100 gram)
  • 1 stor eggehvite
  • En klype kosher-salt
  • 1/3 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Rist hasselnøttene på et stekebrett med kant, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 13–15 minutter. Pakk nøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i 1 minutt. Gni nøttene i håndkleet for å fjerne løse skinn (ikke vær bekymret hvis noen skinn ikke løsner), og la dem avkjøle helt. Kjør nøttene i en food processor til de er grovhakket. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet (eller en visp), og pisk eggehviten og saltet i en middels stor bolle til det dannes stive topper. Vend forsiktig inn sukker og hakkede hasselnøtter til det er godt blandet. Bruk en spiseskje til å legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett med kant, med ca. 5 cm mellomrom. Stek småkakene til de er gylne, ca. 16–18 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Rist hasselnøttene på et stekebrett med kant, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 13–15 minutter. Pakk nøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i 1 minutt. Gni nøttene i håndkleet for å fjerne løse skinn (ikke vær bekymret hvis noen skinn ikke løsner), og la dem avkjøle helt.
  3. 3Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet (eller en visp), og pisk eggehviten og saltet i en middels stor bolle til det dannes stive topper.
  4. 4Vend forsiktig inn sukker og hakkede hasselnøtter til det er godt blandet. Bruk en spiseskje til å legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett med kant, med ca. 5 cm mellomrom. Stek småkakene til de er gylne, ca. 16–18 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle.