
3-ingredienser hasselnøttkaker
en enkel oppskrift på deilige hasselnuttkjeks med bare tre ingredienser. perfekt som snacks eller til kaffen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2/3 kopp hasselnøtter med skallet på (ca. 100 gram)
- 1 stor eggehvite
- En klype kosher-salt
- 1/3 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Rist hasselnøttene på et stekebrett med kant, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 13–15 minutter. Pakk nøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i 1 minutt. Gni nøttene i håndkleet for å fjerne løse skinn (ikke vær bekymret hvis noen skinn ikke løsner), og la dem avkjøle helt. Kjør nøttene i en food processor til de er grovhakket. Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet (eller en visp), og pisk eggehviten og saltet i en middels stor bolle til det dannes stive topper. Vend forsiktig inn sukker og hakkede hasselnøtter til det er godt blandet. Bruk en spiseskje til å legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett med kant, med ca. 5 cm mellomrom. Stek småkakene til de er gylne, ca. 16–18 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Rist hasselnøttene på et stekebrett med kant, vend dem av og til, til de er gylne, ca. 13–15 minutter. Pakk nøttene inn i et kjøkkenhåndkle og la dem dampe i 1 minutt. Gni nøttene i håndkleet for å fjerne løse skinn (ikke vær bekymret hvis noen skinn ikke løsner), og la dem avkjøle helt.
- 3Reduser ovnstemperaturen til 150°C. Bruk en elektrisk mikser på middels høy hastighet (eller en visp), og pisk eggehviten og saltet i en middels stor bolle til det dannes stive topper.
- 4Vend forsiktig inn sukker og hakkede hasselnøtter til det er godt blandet. Bruk en spiseskje til å legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett med kant, med ca. 5 cm mellomrom. Stek småkakene til de er gylne, ca. 16–18 minutter. Overfør kakene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle.





