
Svinekjøttdumplings
lær hvordan du lager deilige pork dumplings med vår enkle oppskrift. perfekt som forrett eller snack, fylt med saftig kjøtt og smakfulle krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund godt malt, fettrikt svinekjøtt
- 2. 1 pund Napa-kål
- 3. 1 ss fersk revet ingefær
- 4. 2 ss vann
- 5. 2 vårløk
- 6. 4 ss soyasaus
- 7. 1 ss kinesisk kokingvin eller sherry
- 8. 2 ts sesamolje
- 9. 1 ts fint salt
- 10. En klype hvit pepper
- 11. Én pakke frosne dumpling-omslag*, ELLER dumpling-omslag:
- 12. 2 ½ kopper hvetemel
- 13. 1 ¼ ts salt
- 14. 1 kopp kaldt vann
- 15. liten bolle med vann
- 16. 3 ss soyasaus
- 17. 1 ts kinesisk svart eddik
- 18. 1 ts sesamolje
- 19. En klype hvit pepper
- 20. Kinesisk sterk peppersaus (valgfritt)
- 21. Kan kjøpes i spesialbutikker for asiatisk mat
Fremgangsmåte
- 11. For å lage svinefyllet: Hvis svinekjøttet ikke er finhakket, finhakk det godt med en kniv. Legg svinekjøttet i en stor bolle og dekk til. Kok opp en stor kjele med vann over høy varme. Tilsett kålen; blancher til den akkurat begynner å visne. Bruk en hullsleiv til å ta kålen opp og legg den i en sil over en stor bolle. Klem ut all væske fra kålen ved å presse den ned. Overfør kålen til et skjærebrett og hakk den grovt. I mellomtiden, legg revet ingefær i en liten bolle; dekk med vann og la det trekke i noen minutter. Skjær vårløken i lengderetningen, og skjær den deretter i tynne skiver. Du bør ha en god blanding av hvite, lysegrønne og mørkegrønne biter. Tilsett i bollen med svinekjøttet. Plasser en sil over svinekjøttbollen; sil ingefæren slik at saften blir tilsatt i bollen. Klem ut all saft fra ingefæren ved å presse den ned. Kast ingefæren som er igjen i silen. Tilsett soyasaus, kokingvin, sesamolje, salt og pepper i kjøttblandingen. Rør inn den hakkede kålen til den er helt innarbeidet.
- 22. Hvis svinekjøttet ikke er finhakket, finhakk det godt med en kniv. Legg svinekjøttet i en stor bolle og dekk til.
- 33. Kok opp en stor kjele med vann over høy varme. Tilsett kålen; blancher til den akkurat begynner å visne. Bruk en hullsleiv til å ta kålen opp og legg den i en sil over en stor bolle. Klem ut all væske fra kålen ved å presse den ned. Overfør kålen til et skjærebrett og hakk den grovt.
- 44. I mellomtiden, legg revet ingefær i en liten bolle; dekk med vann og la det trekke i noen minutter.
- 55. Skjær vårløken i lengderetningen, og skjær den deretter i tynne skiver. Du bør ha en god blanding av hvite, lysegrønne og mørkegrønne biter. Tilsett i bollen med svinekjøttet.
- 66. Plasser en sil over svinekjøttbollen; sil ingefæren slik at saften blir tilsatt i bollen. Klem ut all saft fra ingefæren ved å presse den ned. Kast ingefæren som er igjen i silen.
- 77. Tilsett soyasaus, kokingvin, sesamolje, salt og pepper i kjøttblandingen. Rør inn den hakkede kålen til den er helt innarbeidet.
- 88. For å lage wrappers: Ha mel og salt i en stor bolle. Tilsett vann sakte og bland med hendene. Elt blandingen til den blir til en myk deig. Legg deigen på en lett melet arbeidsflate og elt til den er veldig glatt. Del deigen i 50 små, like store biter. Trykk hver bit flatt med hånden til en tynn, rund pannekake, ca. 7,5 cm i diameter. Midten skal være litt tykkere enn kantene.
- 99. Ha mel og salt i en stor bolle. Tilsett vann sakte og bland med hendene. Elt blandingen til den blir til en myk deig.
- 1010. Legg deigen på en lett melet arbeidsflate og elt til den er veldig glatt. Del deigen i 50 små, like store biter. Trykk hver bit flatt med hånden til en tynn, rund pannekake, ca. 7,5 cm i diameter. Midten skal være litt tykkere enn kantene.
- 1111. For å pakke dumplingene: Bruk en skje eller spisepinner, og legg en toppet spiseskje med fyll i midten av dumpling-omslaget. Fukt den ytre kanten av omslaget med vann ved hjelp av fingertuppen. Brett sidene av omslaget opp til en halvmåne. Hold dumplingen lang, med den buede siden opp, og bruk pekefingeren og tommelen til å klype inn kantene av deigen på den ene siden av dumplingen i "folder", og press hver fold mot den flate siden av deigen for å forsegle dumplingen. Start i et hjørne og arbeid deg mot midten (lag tre til fire "folder"). Deretter gjør du det samme fra det andre hjørnet mot midten, og lager ytterligere tre til fire "folder". Press den foldede siden av omslaget godt mot den flate siden for å sikre at dumplingen er helt forseglet. Hvis det er for mye fyll og dumplingen ikke kan lukkes, fjern overflødig fyll for å unngå lekkasje under koking. Legg dumplingene på et bakepapirkledd stekebrett for å forhindre at de setter seg fast. Du kan fryse dumplingene på denne måten i opptil én måned.
- 1212. Bruk en skje eller spisepinner, og legg en toppet spiseskje med fyll i midten av dumpling-omslaget.
- 1313. Fukt den ytre kanten av omslaget med vann ved hjelp av fingertuppen. Brett sidene av dumplingen opp til en halvmåne.
- 1414. Hold dumplingen lang, med den buede siden opp, og bruk pekefingeren og tommelen til å klype inn kantene av deigen på den ene siden av dumplingen i "folder", og press hver fold mot den flate siden av deigen for å forsegle dumplingen. Start i et hjørne og arbeid deg mot midten (lag tre til fire "folder"). Deretter gjør du det samme fra det andre hjørnet mot midten, og lager ytterligere tre til fire "folder".
- 1515. Press den foldede siden av omslaget godt mot den flate siden for å sikre at dumplingen er helt forseglet. Hvis det er for mye fyll og dumplingen ikke kan lukkes, fjern overflødig fyll for å unngå lekkasje under koking.
- 1616. Legg dumplingene på et bakepapirkledd stekebrett for å forhindre at de setter seg fast. Du kan fryse dumplingene på denne måten i opptil én måned.
- 1717. For å koke: Senk dumplingene forsiktig ned i en middels stor kjele med kokende vann og kok i ca. tre til fem minutter. De er ferdige når skallet er gjennomsiktig og dumplingene har flytt i omtrent tre minutter. Ta dem forsiktig opp med en hullsleiv. Server varme.
- 1818. For å koke dumplingene, senk dem forsiktig ned i en middels stor kjele med kokende vann og kok i ca. tre til fem minutter. De er ferdige når skallet er gjennomsiktig og dumplingene har flytt i omtrent tre minutter. Ta dem forsiktig opp med en hullsleiv.
- 1919. Server varme.
- 2020. Til dippingsaus: Bland ingrediensene til sausen i en liten bolle og server ved siden av.
- 2121. Bland ingrediensene til sausen i en liten bolle og server ved siden av.