Røst svinekjøtt med tomatsalsa på tortillachips

Røst svinekjøtt med tomatsalsa på tortillachips

Lær hvordan du lager smakfull shredded pork med frisk tomatsalsa på sprø tortillachips. Perfekt for forretter eller små måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Tolv 7-tommers mais tortillas, hver kuttet i 4 runder med en 2-tommers utstikker
  • vegetabilsk olje til steking av tortillas
  • 1,1 kilo utrimmet, benfri svineknoke eller -skulder, kuttet i 2 x 3/4-tommers strimler
  • skallet av 1 lime fjernet i strimler med en grønnsaksskreller
  • 1 teskje salt
  • 1 vårløk, delt i 3 biter
  • 3 hvitløksfedd
  • 1/4 teskje spisskummen
  • 2 tomater, finhakket
  • 3 spiseskjeer finhakket løk
  • 1/4 kopp finhakket koriander
  • 1 teskje finhakket jalapeñochili (bruk hansker)
  • 1 teskje fersk limejuice
  • korianderkvister til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser tortillalefsene i ett lag på bakepapir, dekk dem med et kjøkkenhåndkle, og la dem hvile i 1 time. I en stor, tykk stekepanne stek rundene i porsjoner i 3/4 tommers dybde av 375°F varm olje i 30 sekunder til 1 minutt, eller til de er blekgull og boblingen avtar. Overfør tortillachipsene med en hullsleiv til kjøkkenpapir for å renne av, og krydre dem med salt. Tortillachipsene kan lages én dag i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.
  2. 2I en tykk kjele legg svinekjøttet i ett lag, tilsett nok vann til å knapt dekke det, og tilsett sitrusskall, salt, vårløk, hvitløk og spisskummen. Kok opp vannet og la det småkoke, delvis dekket, og snu svinekjøttet av og til i 1 time, eller til det er akkurat mørt og vannet nesten har fordampet. Kok svinekjøttet uten lokk over moderat lav varme, snu det hyppig, i ytterligere 40 minutter til 1 time, eller til det er godt brunt og begynner å falle fra hverandre. Ta svinekjøttet opp med en hullsleiv fra kjelen, kast sitrusskallet, vårløken og hvitløken, og legg det på kjøkkenpapir for å renne av. La svinekjøttet avkjøle, og bruk to gafler eller fingrene til å rive det i biter. Det revne svinekjøttet kan lages to dager i forveien og oppbevares dekket og kjølt.
  3. 3Lag salsaen: I en liten bolle blandes tomater, løk, koriander, jalapeño, limesaft, salt og pepper etter smak.
  4. 4På hver tortillachips skje en stor teskje av svinekjøttet, og topp med litt salsa og en korianderkvist.
  5. 5På hver tortillachips skje en stor teskje av svinekjøttet, og topp med litt salsa og en korianderkvist.