
Røst svinekjøtt med tomatsalsa på tortillachips
Lær hvordan du lager smakfull shredded pork med frisk tomatsalsa på sprø tortillachips. Perfekt for forretter eller små måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Tolv 7-tommers mais tortillas, hver kuttet i 4 runder med en 2-tommers utstikker
- vegetabilsk olje til steking av tortillas
- 1,1 kilo utrimmet, benfri svineknoke eller -skulder, kuttet i 2 x 3/4-tommers strimler
- skallet av 1 lime fjernet i strimler med en grønnsaksskreller
- 1 teskje salt
- 1 vårløk, delt i 3 biter
- 3 hvitløksfedd
- 1/4 teskje spisskummen
- 2 tomater, finhakket
- 3 spiseskjeer finhakket løk
- 1/4 kopp finhakket koriander
- 1 teskje finhakket jalapeñochili (bruk hansker)
- 1 teskje fersk limejuice
- korianderkvister til pynt
Fremgangsmåte
- 1Plasser tortillalefsene i ett lag på bakepapir, dekk dem med et kjøkkenhåndkle, og la dem hvile i 1 time. I en stor, tykk stekepanne stek rundene i porsjoner i 3/4 tommers dybde av 375°F varm olje i 30 sekunder til 1 minutt, eller til de er blekgull og boblingen avtar. Overfør tortillachipsene med en hullsleiv til kjøkkenpapir for å renne av, og krydre dem med salt. Tortillachipsene kan lages én dag i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.
- 2I en tykk kjele legg svinekjøttet i ett lag, tilsett nok vann til å knapt dekke det, og tilsett sitrusskall, salt, vårløk, hvitløk og spisskummen. Kok opp vannet og la det småkoke, delvis dekket, og snu svinekjøttet av og til i 1 time, eller til det er akkurat mørt og vannet nesten har fordampet. Kok svinekjøttet uten lokk over moderat lav varme, snu det hyppig, i ytterligere 40 minutter til 1 time, eller til det er godt brunt og begynner å falle fra hverandre. Ta svinekjøttet opp med en hullsleiv fra kjelen, kast sitrusskallet, vårløken og hvitløken, og legg det på kjøkkenpapir for å renne av. La svinekjøttet avkjøle, og bruk to gafler eller fingrene til å rive det i biter. Det revne svinekjøttet kan lages to dager i forveien og oppbevares dekket og kjølt.
- 3Lag salsaen: I en liten bolle blandes tomater, løk, koriander, jalapeño, limesaft, salt og pepper etter smak.
- 4På hver tortillachips skje en stor teskje av svinekjøttet, og topp med litt salsa og en korianderkvist.
- 5På hver tortillachips skje en stor teskje av svinekjøttet, og topp med litt salsa og en korianderkvist.





