
Ricottafylte ravioli (Ravioli di Ricotta)
Lær hvordan du lager deilige ricotta-fyllte ravioli hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund fersk ricotta, avrente hvis den er våt
- 2. En klype nyrevet muskatnøtt
- 3. 1 teskje nyrevet sitronzest (fra omtrent en halv sitron)
- 4. 1 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano, pluss mer til servering
- 5. 1 stort egg, pluss 1 stort egg lett pisket med 2 spiseskjeer vann
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. N/A nykvernet svart pepper
- 8. 3 2/3 kopper hvetemel
- 9. 2 store egg
- 10. 2 eggeplommer
- 11. 1 spiseskje olivenolje (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1For å lage raviolifyllet:
- 21. I en stor bolle blander du ricotta, muskatnøtt, sitronzest, Parmigiano-Reggiano og ett egg. Krydre med salt og pepper etter smak, rør godt og sett til side.
- 32. I en stor bolle blander du ricotta, muskatnøtt, sitronzest, Parmigiano-Reggiano og ett egg. Krydre med salt og pepper etter smak, rør godt og sett til side.
- 4For å lage raviolideigen:
- 51. Hakk melet opp på en ren arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Plasser egg, eggeplommer og olje (hvis du bruker) i fordypningen. Bruk en gaffel til å vispe eggene og oljen sammen, og begynn sakte å dra melet inn i eggeblandingen. Elt deigen for hånd til alle ingrediensene er godt blandet, og deigen er glatt og elastisk, ca. 10 minutter. (Alternativt kan du legge alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør maskinen på middels hastighet og elt deigen til den er glatt og elastisk, ca. 5 minutter.) Pakk deigen inn i plastfolie eller legg den i en dekket bolle, og la den hvile ved romtemperatur i minst 30 minutter.
- 62. Sett opp en pastamaskin og still den på den største åpningen. Kutt av små biter av deigen, omtrent på størrelse med et egg. Arbeid med én bit av gangen, og kjevle ut deigen til tynne ark, ca. 1/8 tomme tykke.
- 73. Legg ett pastaark flatt på en lett melet arbeidsflate og finn omtrent midtpunktet langs lengden. Bruk en pensel til å lett fukte den ene halvdelen av deigen med det resterende egget, lett pisket med litt vann. Skje små hauger av fyllet, ca. 2 teskjeer hver, på den våte halvdelen av deigen, med ca. 1/2 tomme mellomrom. Brett den tørre halvdelen av arket over langs lengden for å dekke fyllet. Trykk deigarkene sammen for å forsegle kantene rundt fyllet, og press ut eventuelle luftlommer. Bruk en pastakutter eller kniv til å kutte ut individuelle ravioli. Når du kutter ut ravioliene, legg dem på en tallerken eller bakeplate som er strødd med mel for å forhindre at de setter seg fast. Gjenta med resten av deigen og fyllet.
- 84. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett ravioliene på en gang og rør et par ganger for å underse og skille dem. Kok, uten lokk, på svak koketemperatur til pastaen er akkurat mør, ca. 2–3 minutter. Sil av vannet og server med ønsket saus eller ost.