Karamellisert ananas med ingefærkrem anglaise

Karamellisert ananas med ingefærkrem anglaise

Oppdag hvordan du lager karamellisert ananas med frisk ingefærkrem anglaise. En elegant dessert som kombinerer søtt og krydret på en enkel måte.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp melk med 1 % fett
  • 4 strimler fersk appelsinskall på 1 x 1 tomme
  • 3 skiver fersk ingefær, ca. ¼ tomme tykke, skrelt og knust
  • 1 stort egg
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 ½ teskje allsidig mel
  • 1,5 kg moden ananas (helst ekstra søt), skrelt, men uten kjerne
  • ½ spiseskje sukker
  • 1 spiseskje julienned krystallisert ingefær

Fremgangsmåte

  1. 1Lag crème anglaise: Varm opp melk, sitronzest og ingefær til det er varmt, og fjern deretter fra varmen. La det stå i 25 minutter, før du varmer opp igjen. Visp sammen egg, sukker, mel og en klype salt til det er glatt. Sil melk gjennom en sikt over i en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. Rør gradvis den varme melken inn i eggeblandingen, og overfør deretter til en liten kjele. Kok over moderat lav varme under konstant omrøring til det tykner nok til å dekke baksiden av en tresleiv, og et termometer viser 77°C, i 3 til 5 minutter. (Ikke la det koke.) Sil kremen gjennom en fin sil over i en bolle, og dekk overflaten med plastfolie for å forhindre at det dannes skinn. Avkjøl til kaldt.
  2. 2Varm opp melk, sitronzest og ingefær til det er varmt, og fjern deretter fra varmen. La det stå i 25 minutter, før du varmer opp igjen.
  3. 3Visp sammen egg, sukker, mel og en klype salt til det er glatt. Sil melk gjennom en sikt over i en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. Rør gradvis den varme melken inn i eggeblandingen, og overfør deretter til en liten kjele.
  4. 4Kok over moderat lav varme under konstant omrøring til det tykner nok til å dekke baksiden av en tresleiv, og et termometer viser 77°C, i 3 til 5 minutter. (Ikke la det koke.) Sil kremen gjennom en fin sil over i en bolle, og dekk overflaten med plastfolie for å forhindre at det dannes skinn. Avkjøl til kaldt.
  5. 5Lag karamellisert ananas: Forvarm grillen. Skjær 8 skiver (1/4 tommer tykk) fra midten av ananasen, og sett resten til side til senere bruk. Smør en lett oljet, bred ildfast form. Legg ananasskivene i ett lag. Strø over sukker og grill 4 tommer fra varmen, og roter formen om nødvendig for jevn bruning, til de er karamelliserte, i 7 til 8 minutter. La ananasen avkjøle.
  6. 6Forvarm grillen.
  7. 7Skjær 8 skiver (1/4 tommer tykk) fra midten av ananasen, og sett resten til side til senere bruk.
  8. 8Smør en lett oljet, bred ildfast form. Legg ananasskivene i ett lag. Strø over sukker og grill 4 tommer fra varmen, og roter formen om nødvendig for jevn bruning, til de er karamelliserte, i 7 til 8 minutter. La ananasen avkjøle.
  9. 9Montering av desserten: Plasser en ananasskive på hver desserttallerken. Lag et snitt i hver av de gjenværende skivene fra kanten til midten. Arbeid med én skive om gangen, og hold skiven vinkelrett på tallerkenen. Vri forsiktig de skårne kantene vekk fra hverandre og legg dem oppå ananasen på tallerkenen. Fordel crème anglaise rundt ananasen og dryss over med krystallisert ingefær.
  10. 10Plasser en ananasskive på hver desserttallerken. Lag et snitt i hver av de gjenværende skivene fra kanten til midten. Arbeid med én skive om gangen, og hold skiven vinkelrett på tallerkenen. Vri forsiktig de skårne kantene vekk fra hverandre og legg dem oppå ananasen på tallerkenen.
  11. 11Fordel crème anglaise rundt ananasen og dryss over med krystallisert ingefær.