
Matzo-fylt bryst av kalv
Oppdag hvordan du lager matzo-fylt bryst av kalv, en deilig og saftig hovedrett perfekt for spesielle anledninger. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 mellomstore løk, hakket
- 3 gulrøtter, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 2 selleristenger, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 3 (6x6 tommer) matzoer, knust i 1/2-tommers biter
- 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladet persille
- 1 stort egg, lett pisket
- 3/4 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 1 (3 1/2 til 4 pund) benfri kalvebryst (1 1/2 tommer tykk)
- 1 liten løk, delt i fire
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 2 teskjeer paprika (helst søt ungarsk paprika)
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 teskje svart pepper
- 2 ferske timianstilker
- 1 1/2 kopper vann
- Spesialutstyr: en teppestump, nål for reparasjon eller møbelsting; kjøkkenstrikk
Fremgangsmåte
- 1Lag fyllet: Kok løk, gulrøtter og selleri i olje i en vid, tung gryte på 3 1/2 til 5 liter over middels varme, rør av og til, til grønnsakene begynner å bli brune, 8 til 10 minutter. Mens grønnsakene koker, legg matzo i en sil og skyll under varmt vann til de er myke. Ta gryten av varmen og overfør halvparten av grønnsakene til en bolle. La grønnsakene avkjøle i bollen i 5 minutter, før du rører inn matzo, persille, egg, salt og pepper.
- 2Forbered kalv mens fyllet avkjøles: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Trim så mye som mulig av overflødig fett fra kalven. Lag en stor lomme i kalvbrystet: Begynn i midten av den tykkeste siden, før en stor kniv horisontalt inn i midten av kalven og skjær så jevnt som mulig inn i kalven, og la en 2,5 cm (1 tomme) bred border være igjen på tre sider. Mos løk, hvitløk, olje, paprika, salt og pepper i en food processor eller blender. Legg kalvbrystet på et skjærebrett og gni innsiden av lommen med 2 ss av puréen. Fyll lommen løst med matzofyll, og la det være igjen en 2,5 cm (1 tomme) border på den kuttede siden. Sy igjen lommen med en teinsnor og kjøkkensting. Tørk kalven godt og gni begge sider med resten av puréen. Legg timiankvister over grønnsakene som er igjen i gryten, og legg deretter kalven oppå. Tilsett vann og kok opp. Dekk gryten med lokk og la det småkoke i midten av ovnen til kjøttet er veldig mørt, ca. 3 til 3 ½ timer. Overfør kalven med en bred metallspade til et rent skjærebrett og la den hvile, løst dekket med folie, i 30 minutter. Kast timiankvistene og fjern eventuelt fett fra sausen. Fjern snoren, og skjær kalven på tvers av fibrene i 2,5 cm (1 tomme) tykke skiver, og server med sausen.
- 3(De gjentatte punktene er oversatt og integrert i teksten over for å unngå duplisering.)