
Bringebær- og kokosruter
Lær hvordan du lager deilige Raspberry Coconut Squares med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller dessert for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 15 Graham-kjeks (ca. 12,7 x 6,4 cm)
- 1 stang (1/2 kopp) kaldt smør eller usaltet smør
- 1 ½ kopp hvetemel
- 1 kopp sukker
- 2 store egg
- én 340 grams glass med uten frø bringebærsyltetøy (ca. 1 kopp)
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 kopp sukker
- 2 store egg
- to 200 grams pakker med søtet, flaket kokos (ca. 4 kopper)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 43 x 30 cm (17 x 12 tommer) langpanne lett.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en 43 x 30 cm (17 x 12 tommer) langpanne lett.
- 3Lag bunnen: Kjør grahamkjeks i en food processor til det blir finmalt, ca. 2 kopper smuler. Skjær margarin eller smør i biter. Bland kjeks, mel og sukker i en stor bolle. Tilsett margarin eller smør med fingertuppene og bland til blandingen ligner grovt mel. Pisk lett sammen egg i en bolle. Tilsett eggene i kjeksblandingen, og vend forsiktig med en gaffel for å blande. Trykk jevnt ut i bunnen av formen.
- 4Lag bunnen: Kjør grahamkjeks i en food processor til det blir finmalt, ca. 2 kopper smuler. Skjær margarin eller smør i biter. Bland kjeks, mel og sukker i en stor bolle. Tilsett margarin eller smør med fingertuppene og bland til blandingen ligner grovt mel. Pisk lett sammen egg i en bolle. Tilsett eggene i kjeksblandingen, og vend forsiktig med en gaffel for å blande. Trykk jevnt ut i bunnen av formen.
- 5Lag fyllet: Fordel syltetøy jevnt over bunnen. I en stor bolle med elektrisk mikser, pisk smør kort, og tilsett sukker, og pisk til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn kokos og pisk til det er godt blandet. Bruk en liten skje til å legge kokosblandingen i små topper over syltetøyet, og spre forsiktig slik at syltetøyet dekkes jevnt. Stek kaken midt i ovnen i 20 minutter, eller til den er gyllenbrun, og avkjøl i formen på en rist. La kaken avkjøle helt, minst 1 time, før den skjæres i biter.
- 6Fordel syltetøy jevnt over bunnen. I en stor bolle med elektrisk mikser, pisk smør kort, og tilsett sukker, og pisk til det er lyst og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn kokos og pisk til det er godt blandet.
- 7Bruk en liten skje til å legge kokosblandingen i små topper over syltetøyet, og spre forsiktig slik at syltetøyet dekkes jevnt.
- 8Stek kaken midt i ovnen i 20 minutter, eller til den er gyllenbrun, og avkjøl i formen på en rist. La kaken avkjøle helt, minst 1 time, før den skjæres i biter.