Stekt kylling med wiltet spinat og kumquatsaus
oppskrift på sauteret kylling over wilted spinat med frisk kumquatsaus, perfekt for en smakfull og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 kumquats
- 2. 1 stor sjalottløk
- 3. 2 benfrie kyllingbrysthalvdel med skinn*
- 4. 1 spiseskje usaltet smør
- 5. 2 spiseskjeer sukker
- 6. 1/3 kopp vann
- 7. 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- 8. 1/8 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 9. 1 spiseskje hakkede ferske persilleblader
- 10. 4 kopper godt pakket spinatblader (fra omtrent 1 bunt)
- 11. *tilgjengelig på forespørsel fra slakteren
Fremgangsmåte
- 11. Skjær kumquats og shallot i tynne skiver på tvers, og kast eventuelle kumquatfrø. Krydre kylling med salt og pepper. Varm opp smør i en stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek kyllingen med skinnsiden ned til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Vend kyllingen og kok den over moderat varme til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter til. Overfør kyllingen til en tallerken og hold den varm, dekket. Tilsett shallot i fettet som er igjen i pannen og kok, mens du rører ofte, i 1 minutt. Strø sukker over shalloten og kok uten å røre til sukkeret er smeltet og har fått en gyllen farge. Rør umiddelbart inn kumquats, vann, eddik og rød pepperflak, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst. Rør inn persille og smak til med salt. Hvis sausen er for flytende, la den småkoke til den har tyknet til ønsket konsistens, ca. 1 minutt. Overfør to tredjedeler av sausen til en liten bolle, og til resten tilsett spinat og salt etter smak, og vend med tang til spinaten akkurat har visnet.
- 22. Skjær kumquats og shallot i tynne skiver på tvers, og kast eventuelle kumquatfrø. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp smør i en stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg, og stek kyllingen med skinnsiden ned til skinnet er gyllent og sprøtt, ca. 5 minutter. Vend kyllingen og kok den over moderat varme til den er gjennomstekt, ca. 5 minutter til. Overfør kyllingen til en tallerken og hold den varm, dekket.
- 33. Tilsett shallot i fettet som er igjen i pannen og kok, mens du rører ofte, i 1 minutt. Strø sukker over shalloten og kok uten å røre til sukkeret er smeltet og har fått en gyllen farge. Rør umiddelbart inn kumquats, vann, eddik og rød pepperflak, og la det småkoke under omrøring til sukkeret er oppløst. Rør inn persille og smak til med salt. Hvis sausen er for flytende, la den småkoke til den har tyknet til ønsket konsistens, ca. 1 minutt.
- 44. Overfør to tredjedeler av sausen til en liten bolle, og til resten tilsett spinat og salt etter smak, og vend med tenger til spinaten akkurat har visnet.
- 55. Fordel spinaten på 2 tallerkener og legg kyllingen oppå. Skje sausen over kyllingen.
- 66. Fordel spinaten på 2 tallerkener og legg kyllingen oppå. Skje sausen over kyllingen.