Asiatisk kyllingsalat med kål
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asiatisk kylling- og kålsalat. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 rød jalapeño eller Fresno-chili med noen frø, hakket
- 2. 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 3. 1/4 kopp fersk limesaft
- 4. 2 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
- 5. 2 teskjeer lyst brunt sukker
- 6. 1 teskje fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)
- 7. 1 teskje revet, skrelt ingefær
- 8. Kosher-salt
- 9. 1/2 liten rødkål, tynne skiver (ca. 5 kopper)
- 10. 2 mellomstore gulrøtter, skrellet og revet
- 11. 6 vårløk, bare hvite og lysegrønne deler, tynne skiver
- 12. 3 kopper revet rotisseriekylling
- 13. 1 kopp babyspinat, tynne skiver
- 14. 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 15. 1/4 kopp hakkede, tørkede peanøtter
- 16. 1/2 teskje ristede sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen chili, olje, limesaft, soyasaus, brunt sukker, fiskesaus og ingefær i en stor bolle; smak til med salt. Tilsett kål, gulrøtter, vårløk, kylling, spinat og koriander; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Topp med peanøtter og sesamfrø.
- 22. Visp sammen chili, olje, limesaft, soyasaus, brunt sukker, fiskesaus og ingefær i en stor bolle; smak til med salt. Tilsett kål, gulrøtter, vårløk, kylling, spinat og koriander; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Topp med peanøtter og sesamfrø.