Asiatisk kyllingsalat med kål

Asiatisk kyllingsalat med kål

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asiatisk kylling- og kålsalat. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 rød jalapeño eller Fresno-chili med noen frø, hakket
  • 2. 1/3 kopp vegetabilsk olje
  • 3. 1/4 kopp fersk limesaft
  • 4. 2 spiseskjeer redusert-salt soyasaus
  • 5. 2 teskjeer lyst brunt sukker
  • 6. 1 teskje fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)
  • 7. 1 teskje revet, skrelt ingefær
  • 8. Kosher-salt
  • 9. 1/2 liten rødkål, tynne skiver (ca. 5 kopper)
  • 10. 2 mellomstore gulrøtter, skrellet og revet
  • 11. 6 vårløk, bare hvite og lysegrønne deler, tynne skiver
  • 12. 3 kopper revet rotisseriekylling
  • 13. 1 kopp babyspinat, tynne skiver
  • 14. 1/3 kopp hakket fersk koriander
  • 15. 1/4 kopp hakkede, tørkede peanøtter
  • 16. 1/2 teskje ristede sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen chili, olje, limesaft, soyasaus, brunt sukker, fiskesaus og ingefær i en stor bolle; smak til med salt. Tilsett kål, gulrøtter, vårløk, kylling, spinat og koriander; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Topp med peanøtter og sesamfrø.
  2. 22. Visp sammen chili, olje, limesaft, soyasaus, brunt sukker, fiskesaus og ingefær i en stor bolle; smak til med salt. Tilsett kål, gulrøtter, vårløk, kylling, spinat og koriander; vend godt slik at det blir jevnt dekket. Topp med peanøtter og sesamfrø.