Hello Fresh Mobile Banner
Eple- og smørkrydret gresskarpai

Eple- og smørkrydret gresskarpai

oppskrift på apple butter pumpkin pie, en deilig høstdessert med smak av eple og gresskar. perfekt for høstfester og familielagde kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp hermetisk gresskarpuré
  • 1 kopp eplesmør
  • 1/4 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje salt
  • 3 egg, pisket
  • 1 kopp kondensert melk
  • 1 (23 cm) ustekepai med dyp paibunn
  • RØRSTEKT TOPPING:
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/3 kopp mørkbrunt sukker
  • 1/2 kopp hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2I en stor bolle, bland gresskar, eplesmør, 1/4 kopp brunt sukker, kanel, muskatnøtt og salt. Rør inn egg og kondensert melk. Hell blandingen i den forberedte paibunnen.
  3. 3Stek i forvarmet ovn i 50 til 60 minutter, eller til en kniv satt 2 tommer fra midten kommer ut ren. Strø streusel-toppingen over paien, og stek i ytterligere 15 minutter.
  4. 4For å lage streusel-toppingen: I en liten bolle, bland smør, mel og 1/3 kopp brunt sukker. Rør til blandingen ligner grove smuler. Rør inn pekannøtter.