Eple- og smørkrydret gresskarpai
oppskrift på apple butter pumpkin pie, en deilig høstdessert med smak av eple og gresskar. perfekt for høstfester og familielagde kaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp hermetisk gresskarpuré
- 1 kopp eplesmør
- 1/4 kopp mørkbrunt sukker
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje salt
- 3 egg, pisket
- 1 kopp kondensert melk
- 1 (23 cm) ustekepai med dyp paibunn
- RØRSTEKT TOPPING:
- 3 spiseskjeer smør
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/3 kopp mørkbrunt sukker
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2I en stor bolle, bland gresskar, eplesmør, 1/4 kopp brunt sukker, kanel, muskatnøtt og salt. Rør inn egg og kondensert melk. Hell blandingen i den forberedte paibunnen.
- 3Stek i forvarmet ovn i 50 til 60 minutter, eller til en kniv satt 2 tommer fra midten kommer ut ren. Strø streusel-toppingen over paien, og stek i ytterligere 15 minutter.
- 4For å lage streusel-toppingen: I en liten bolle, bland smør, mel og 1/3 kopp brunt sukker. Rør til blandingen ligner grove smuler. Rør inn pekannøtter.