Asiatisk grillet kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull asian grilled chicken med en enkel oppskrift. Perfekt for sommergrilling og helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp soyasaus
- 2. 1/3 kopp brunt sukker
- 3. 2 spiseskjeer limesaft
- 4. 2 spiseskjeer appelsinsaft
- 5. 1 spiseskje thailandsk søt chilisaus
- 6. 1 teskje chilihvitløkssaus (som Sriracha®)
- 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 1/4 teskje karri pulver
- 9. 4 skinn- og benfrie kyllinglår
Fremgangsmåte
- 11. Legg soyasaus, brunt sukker, limesaft, appelsinsaft, søt chili-saus, chili-hvitløk-saus, hvitløk og karri i en stor plastpose med glidelås. Lukk posen og kna den med fingrene for å blande alle ingrediensene og løse opp sukkeret. Legg kyllinglårene i marinaden, klem ut luften av posen, lukk den godt med glidelåsen, og sett den i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
- 22. Forvarm en utendørsgrill til middels lav varme; pensle risten lett med olje.
- 33. Ta kyllingen ut av posen, hell overskuddsmarinaden i en liten kjele, og kok opp i ca. 1 minutt for å sterilisere marinaden.
- 44. Grill kyllinglårene til de ikke lenger er rosa i midten og har grillmerker, ca. 25 minutter, og pensle dem rikelig med den steriliserte marinaden underveis.