Asiatisk grillet kylling

Asiatisk grillet kylling

Lær hvordan du lager saftig og smakfull asian grilled chicken med en enkel oppskrift. Perfekt for sommergrilling og helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp soyasaus
  • 2. 1/3 kopp brunt sukker
  • 3. 2 spiseskjeer limesaft
  • 4. 2 spiseskjeer appelsinsaft
  • 5. 1 spiseskje thailandsk søt chilisaus
  • 6. 1 teskje chilihvitløkssaus (som Sriracha®)
  • 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1/4 teskje karri pulver
  • 9. 4 skinn- og benfrie kyllinglår

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg soyasaus, brunt sukker, limesaft, appelsinsaft, søt chili-saus, chili-hvitløk-saus, hvitløk og karri i en stor plastpose med glidelås. Lukk posen og kna den med fingrene for å blande alle ingrediensene og løse opp sukkeret. Legg kyllinglårene i marinaden, klem ut luften av posen, lukk den godt med glidelåsen, og sett den i kjøleskapet i 4 timer eller over natten.
  2. 22. Forvarm en utendørsgrill til middels lav varme; pensle risten lett med olje.
  3. 33. Ta kyllingen ut av posen, hell overskuddsmarinaden i en liten kjele, og kok opp i ca. 1 minutt for å sterilisere marinaden.
  4. 44. Grill kyllinglårene til de ikke lenger er rosa i midten og har grillmerker, ca. 25 minutter, og pensle dem rikelig med den steriliserte marinaden underveis.