Sopp-suppe uten fløte
oppskrift på en kremfri soppsuppe som er enkel å lage, perfekt som forrett eller lett måltid. sunn og velsmakende soppsuppe uten fløte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør
- 2. 1 kopp skrelte og skivede gulrøtter
- 3. 1 kopp skivet løk
- 4. 1 kopp skivede purre (valgfritt)
- 5. 1/2 kopp skivet selleri
- 6. 1 teskje ferske timianblader
- 7. 900 gram skivede ferske brune eller hvite sopp
- 8. 6 kopper kyllingkraft
- 9. salt og pepper etter smak
- 10. 1/2 kopp hakket grønn løk
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett gulrøtter, løk, purre og selleri. Kok opp og rør til grønnsakene er møre, men ikke brune, ca. 10 minutter. Rør inn timian og sopp, og fortsett å koke til soppen er myk, ca. 5 minutter.
- 22. Hell kyllingkraften i kjelen, og smak til med salt og pepper. Dekk til og la det småkoke på lav varme i 30 minutter. Hell suppen opp i boller, og server med finhakket grønn løk strødd på toppen.