Maple-glassert kylling med søtpoteter

Maple-glassert kylling med søtpoteter

Lær hvordan du lager saftig kylling med lønnesirupglasur og ovnsbakte søtpoteter. En perfekt rett for en smakfull middag som alle kan lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund søtpoteter, skrelt og skåret i 1-tommers biter
  • 2. 1 pund kyllingfilet i strimler
  • 3. 2 teskjeer biffkrydder (for eksempel Montreal Steak Seasoning®)
  • 4. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 5. 1/2 kopp lønnesirup
  • 6. 1/2 kopp skivet grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg søtpotetene i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til, og la småkoke til de er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet og la dem dampe tørre i ett eller to minutter. Mos søtpotetene, og sett til side.
  2. 22. Strø kyllingstrimlene med biffkrydder; varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme, og stek kyllingstrimlene til kjøttet er lett brunet og ikke lenger rosa innvendig, 5 til 8 minutter på hver side. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side. Rør inn lønnesirupen i pannen, og skrap opp og løs opp eventuelle brune smakstilsatte biter fra bunnen av pannen. Kok opp, la det småkoke i 2 minutter, og rør inn den grønne løken.
  3. 33. For å servere, legg de moste søtpotetene på et serveringsfat, topp med kyllingstrimlene, og hell lønnesirupssausen over kyllingen.