Gorgonzolafyllte kyllingbryst innpakket i bacon
oppskrift på saftig kyllingbryst fylt med gorgonzolaost og innpakket i sprø bacon. enkel og smakfull rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdeler
- 2. 1/4 kopp smuldret Gorgonzola-ost
- 3. 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
- 4. 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6. 4 tykke skiver eplevedsaltet bacon
- 7. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Spray en 20x20 cm (8x8 tommers) ildfast form med matlagingsspray.
- 22. Med en skarp kniv, lag et snitt i den tykke siden av hver kyllingbryst, ca. 5 cm langt og 4 cm dypt.
- 33. Mos sammen Gorgonzola-ost, persille, sjalottløk og hvitløk i en liten bolle; krydre med salt og svart pepper. Del fyllet i to, og fyll hvert kyllingbryst med ostefyllet. Pakk inn hver bryst med to skiver bacon, og fest med trepinner. Legg kyllingbrystene i den forberedte formen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til baconet er sprøtt og kyllingen ikke lenger er rosa innvendig, ca. 35 minutter. En steketermometer som settes inn i midten av et bryst, bør vise ca. 75 grader C (165 grader F).