
Thailandsk grønn curry med sjømat
Lær hvordan du lager en smakfull thai green curry med sjømat. En rask og enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ubehandlet peanøttolje
- 2. 5 grønne vårløk, finhakket, de mørkegrønne delene skilt fra de hvite og lysegrønne delene
- 3. 3 spiseskjeer hakket fersk koriander, delt
- 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 6 spiseskjeer thai grønn karri pasta
- 6. 1 1/4 kopper vann
- 7. 1 boks på 13 til 14 unser med usøtet kokosmelk
- 8. 2 små ferske røde thai-chili eller 1 rød jalapeño
- 9. 2 kaffirlimeblader
- 10. 1 spiseskje fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)
- 11. 1 stor gulrot, skrelt og skåret i tynne skiver på skrå
- 12. 4 kopper tynne skiver av bok choy
- 13. 225 gram medium reker, uten skall og renset
- 14. 225 gram sjøkreps (bay scallops)
- 15. 450 gram blåskjell, renset og børstet
- 16. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 17. 2 kopper (ca.) dampet ris
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett hvite og lysegrønne deler av grønn løk, 1 spiseskje koriander og hvitløk; sautér til det er mørt, ca. 2 minutter. Tilsett currypaste; kok til den er duftende, ca. 1 minutt. Hell i 1 1/4 kopper vann, kokosmelk, chili, limeblader og fiskesaus. La det småkoke. Tilsett gulrot; dekk til og kok til den er akkurat mør, ca. 5 minutter. Legg lagvis bok choy, reker, kamskjell og blåskjell i pannen. Dekk til og la det småkoke til blåskjellene åpner seg og sjømat og bok choy er kokt, (kast blåskjell som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Rør inn de mørkegrønne delene av grønn løk, 2 spiseskjeer koriander og basilikum. Fordel risen i 4 grunne boller. Hell curry over risen og server.
- 22. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett hvite og lysegrønne deler av grønn løk, 1 spiseskje koriander og hvitløk; sautér til det er mørt, ca. 2 minutter. Tilsett currypaste; kok til den er duftende, ca. 1 minutt. Hell i 1 1/4 kopper vann, kokosmelk, chili, limeblader og fiskesaus. La det småkoke. Tilsett gulrot; dekk til og kok til den er akkurat mør, ca. 5 minutter. Legg lagvis bok choy, reker, kamskjell og blåskjell i pannen. Dekk til og la det småkoke til blåskjellene åpner seg og sjømat og bok choy er kokt, (kast blåskjell som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Rør inn de mørkegrønne delene av grønn løk, 2 spiseskjeer koriander og basilikum.
- 33. Fordel risen i 4 grunne boller. Hell curry over risen og server.