Thailandsk grønn curry med sjømat

Thailandsk grønn curry med sjømat

Lær hvordan du lager en smakfull thai green curry med sjømat. En rask og enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ubehandlet peanøttolje
  • 2. 5 grønne vårløk, finhakket, de mørkegrønne delene skilt fra de hvite og lysegrønne delene
  • 3. 3 spiseskjeer hakket fersk koriander, delt
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 6 spiseskjeer thai grønn karri pasta
  • 6. 1 1/4 kopper vann
  • 7. 1 boks på 13 til 14 unser med usøtet kokosmelk
  • 8. 2 små ferske røde thai-chili eller 1 rød jalapeño
  • 9. 2 kaffirlimeblader
  • 10. 1 spiseskje fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)
  • 11. 1 stor gulrot, skrelt og skåret i tynne skiver på skrå
  • 12. 4 kopper tynne skiver av bok choy
  • 13. 225 gram medium reker, uten skall og renset
  • 14. 225 gram sjøkreps (bay scallops)
  • 15. 450 gram blåskjell, renset og børstet
  • 16. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
  • 17. 2 kopper (ca.) dampet ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett hvite og lysegrønne deler av grønn løk, 1 spiseskje koriander og hvitløk; sautér til det er mørt, ca. 2 minutter. Tilsett currypaste; kok til den er duftende, ca. 1 minutt. Hell i 1 1/4 kopper vann, kokosmelk, chili, limeblader og fiskesaus. La det småkoke. Tilsett gulrot; dekk til og kok til den er akkurat mør, ca. 5 minutter. Legg lagvis bok choy, reker, kamskjell og blåskjell i pannen. Dekk til og la det småkoke til blåskjellene åpner seg og sjømat og bok choy er kokt, (kast blåskjell som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Rør inn de mørkegrønne delene av grønn løk, 2 spiseskjeer koriander og basilikum. Fordel risen i 4 grunne boller. Hell curry over risen og server.
  2. 22. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett hvite og lysegrønne deler av grønn løk, 1 spiseskje koriander og hvitløk; sautér til det er mørt, ca. 2 minutter. Tilsett currypaste; kok til den er duftende, ca. 1 minutt. Hell i 1 1/4 kopper vann, kokosmelk, chili, limeblader og fiskesaus. La det småkoke. Tilsett gulrot; dekk til og kok til den er akkurat mør, ca. 5 minutter. Legg lagvis bok choy, reker, kamskjell og blåskjell i pannen. Dekk til og la det småkoke til blåskjellene åpner seg og sjømat og bok choy er kokt, (kast blåskjell som ikke åpner seg), ca. 5 minutter. Rør inn de mørkegrønne delene av grønn løk, 2 spiseskjeer koriander og basilikum.
  3. 33. Fordel risen i 4 grunne boller. Hell curry over risen og server.