Søt-syrlig rødkål og fennikel
Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på søt og sur rødkål med fennikel. Perfekt som tilbehør til vintermåltider eller festive anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 1/2 kopper tynne skiver av rødkål (ca. 170 gram)
- 2. 1 teskje olivenolje
- 3. 3/4 pund fennikelfrø (noen ganger kalt anis), stilker trimmet og flush med bulb, og bulb finhakket (ca. 1 3/4 kopper)
- 4. 1/2 kopp vann
- 5. 1/4 kopp eplecidereddik
- 6. 2 spiseskjeer godt pakket mørkbrunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tung, non-stick stekepanne kokk kålen i olje over moderat varme, rør om, til den er litt wiltet, ca. 5 minutter. Tilsett fennikel og kok, rør om, til den akkurat er mør, ca. 5 minutter. Rør inn vann, eddik, sukker, salt og pepper etter smak, og kok, over moderat lav varme, dekket, av og til å røre, til grønnsakene er møre og væsken nesten har fordampet, 10 eller 15 minutter. Server kålen og fennikelen varm eller romtemperert.
- 22. I en stor, tung, non-stick stekepanne kokk kålen i olje over moderat varme, rør om, til den er litt wiltet, ca. 5 minutter. Tilsett fennikel og kok, rør om, til den akkurat er mør, ca. 5 minutter. Rør inn vann, eddik, sukker, salt og pepper etter smak, og kok, over moderat lav varme, dekket, av og til å røre, til grønnsakene er møre og væsken nesten har fordampet, 10 eller 15 minutter.
- 33. Server kålen og fennikelen varm eller romtemperert.