Klassisk kyllingkraft

Klassisk kyllingkraft

Lær hvordan du lager en rik og smakfull klassisk kalkunkraft. Perfekt som base for supper og sauser. En enkel oppskrift for hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. Nakke og innmat (unntatt lever) fra en kalkun
  • 2. 1 ss vegetabilsk olje
  • 3. 1 stor løk, delt i fire
  • 4. 10 kopper vann
  • 5. 1 selleristang, skivet
  • 6. 1 gulrot, skivet
  • 7. Grønnene fra 1 purre (valgfritt), grovhakket
  • 8. 3 persillekvister
  • 9. 3 timiankvister
  • 10. 1 tyrkisk eller 1/2 California-bayblad

Fremgangsmåte

  1. 11. Tørk hals og innmat godt, og del deretter halsen i biter med en stor kniv. Varm opp olje i en tung gryte på 4 til 5 liter over middels høy varme til den skinner, og kok deretter hals, innmat og løk, vendende av og til, til det er godt brunt, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene, og la det småkoke, delvis dekket, og skum av eventuelt skum, i 2 timer. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en bolle, og press ut og kast eventuelle faste stoffer. Hvis det er mer enn 5 kopper, kok ned for å redusere volumet.