Klassisk kyllingkraft
Lær hvordan du lager en rik og smakfull klassisk kalkunkraft. Perfekt som base for supper og sauser. En enkel oppskrift for hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. Nakke og innmat (unntatt lever) fra en kalkun
- 2. 1 ss vegetabilsk olje
- 3. 1 stor løk, delt i fire
- 4. 10 kopper vann
- 5. 1 selleristang, skivet
- 6. 1 gulrot, skivet
- 7. Grønnene fra 1 purre (valgfritt), grovhakket
- 8. 3 persillekvister
- 9. 3 timiankvister
- 10. 1 tyrkisk eller 1/2 California-bayblad
Fremgangsmåte
- 11. Tørk hals og innmat godt, og del deretter halsen i biter med en stor kniv. Varm opp olje i en tung gryte på 4 til 5 liter over middels høy varme til den skinner, og kok deretter hals, innmat og løk, vendende av og til, til det er godt brunt, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett de resterende ingrediensene, og la det småkoke, delvis dekket, og skum av eventuelt skum, i 2 timer. Sil kraften gjennom en finmasket sil over i en bolle, og press ut og kast eventuelle faste stoffer. Hvis det er mer enn 5 kopper, kok ned for å redusere volumet.