Marokkansk kjøttboller i tagine
oppskrift på marokkanske kjøttboller i tagine, en smakfull og aromatisk rett perfekt for helgen eller hverdagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe (20 % fett)
- 2. 1/3 kopp grovt revet løk
- 3. 1/3 kopp panko (japanske brødsmuler)*
- 4. 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 5. 1 stort egg, pisket for å blande
- 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 1 teskje gurkemeie
- 8. 1/2 teskje cayennepepper
- 9. 1/2 teskje kanel
- 10. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 11. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 12. 1/2 teskje grovt kosher-salt
- 13. 1/4 teskje malt ingefær
- 14. 1 spiseskje olivenolje
- 15. 3 1/2 kopper hakket løk
- 16. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 17. 2 kanelstenger
- 18. 1 teskje gurkemeie
- 19. 1/8 teskje safrantråder, smuldret
- 20. 2 kopper storfebuljong
- 21. 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater i juice
- 22. 1/4 kopp gule rosiner
- 23. 2 kopper gulrotstaver, 1/2 tomme tykke, skåret på skrå
- 24. 1/4 kopp hakket fersk koriander, pluss ekstra til pynt
- 25. 1 pakke (ca. 140 g) babyspinatblader
- 26. Couscous med fersk koriander og sitronjuice
- 27. Sitronbåter (til pynt)
Fremgangsmåte
- 11. For kjøttboller: Dekk et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett med plastfolie. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og litt over 2 spiseskjeer av blandingen for hver, og trill den til 1 ½ tommers kjøttboller. Legg kjøttbollene på brettet.
- 22. Dekk et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett med plastfolie. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og litt over 2 spiseskjeer av blandingen for hver, og trill den til 1 ½ tommers kjøttboller. Legg kjøttbollene på brettet.
- 33. Til gryte: Varm opp olje i en tung, stor, ovnsfast gryte over middels varme. Tilsett løk; la det surre i ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk, kanel, gurkemeie og safran; rør i 2 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). La gryten småkoke. Rør inn gulrøtter. Forsiktig, legg kjøttbollene i gryten; trykk dem forsiktig ned i væsken for å dekke dem. Strø over ¼ kopp koriander. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. Stek til kjøttbollene er gjennomstekt og gulrøttene er møre, ca. 35 minutter. Strø over spinat. Dekk til og stek til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter til. Rør forsiktig for å blande inn spinaten, pass på å ikke ødelegge kjøttbollene. Fjern kanelstengene. Krydre taginen med salt og pepper. Fordel couscous i skåler og topp med tagine. Pynt med koriander og sitroner.
- 44. Varm opp olje i en tung, stor, ovnsfast gryte over middels varme. Tilsett løk; la det surre i ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk, kanel, gurkemeie og safran; rør i 2 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner.
- 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). La gryten småkoke. Rør inn gulrøtter. Forsiktig, legg kjøttbollene i gryten; trykk dem forsiktig ned i væsken for å dekke dem. Strø over ¼ kopp koriander. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. Stek til kjøttbollene er gjennomstekt og gulrøttene er møre, ca. 35 minutter. Strø over spinat. Dekk til og stek til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter til. Rør forsiktig for å blande inn spinaten, pass på å ikke ødelegge kjøttbollene. Fjern kanelstengene. Krydre taginen med salt og pepper. Fordel couscous i skåler og topp med tagine. Pynt med koriander og sitroner.
- 66. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.
- 77. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.
- 88. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.