Marokkansk kjøttboller i tagine

Marokkansk kjøttboller i tagine

oppskrift på marokkanske kjøttboller i tagine, en smakfull og aromatisk rett perfekt for helgen eller hverdagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe (20 % fett)
  • 2. 1/3 kopp grovt revet løk
  • 3. 1/3 kopp panko (japanske brødsmuler)*
  • 4. 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 5. 1 stort egg, pisket for å blande
  • 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 teskje gurkemeie
  • 8. 1/2 teskje cayennepepper
  • 9. 1/2 teskje kanel
  • 10. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 11. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 12. 1/2 teskje grovt kosher-salt
  • 13. 1/4 teskje malt ingefær
  • 14. 1 spiseskje olivenolje
  • 15. 3 1/2 kopper hakket løk
  • 16. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 17. 2 kanelstenger
  • 18. 1 teskje gurkemeie
  • 19. 1/8 teskje safrantråder, smuldret
  • 20. 2 kopper storfebuljong
  • 21. 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater i juice
  • 22. 1/4 kopp gule rosiner
  • 23. 2 kopper gulrotstaver, 1/2 tomme tykke, skåret på skrå
  • 24. 1/4 kopp hakket fersk koriander, pluss ekstra til pynt
  • 25. 1 pakke (ca. 140 g) babyspinatblader
  • 26. Couscous med fersk koriander og sitronjuice
  • 27. Sitronbåter (til pynt)

Fremgangsmåte

  1. 11. For kjøttboller: Dekk et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett med plastfolie. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og litt over 2 spiseskjeer av blandingen for hver, og trill den til 1 ½ tommers kjøttboller. Legg kjøttbollene på brettet.
  2. 22. Dekk et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett med plastfolie. Bland forsiktig alle ingrediensene i en stor bolle. Bruk fuktede hender og litt over 2 spiseskjeer av blandingen for hver, og trill den til 1 ½ tommers kjøttboller. Legg kjøttbollene på brettet.
  3. 33. Til gryte: Varm opp olje i en tung, stor, ovnsfast gryte over middels varme. Tilsett løk; la det surre i ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk, kanel, gurkemeie og safran; rør i 2 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). La gryten småkoke. Rør inn gulrøtter. Forsiktig, legg kjøttbollene i gryten; trykk dem forsiktig ned i væsken for å dekke dem. Strø over ¼ kopp koriander. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. Stek til kjøttbollene er gjennomstekt og gulrøttene er møre, ca. 35 minutter. Strø over spinat. Dekk til og stek til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter til. Rør forsiktig for å blande inn spinaten, pass på å ikke ødelegge kjøttbollene. Fjern kanelstengene. Krydre taginen med salt og pepper. Fordel couscous i skåler og topp med tagine. Pynt med koriander og sitroner.
  4. 44. Varm opp olje i en tung, stor, ovnsfast gryte over middels varme. Tilsett løk; la det surre i ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk, kanel, gurkemeie og safran; rør i 2 minutter. Tilsett buljong, tomater med juice og rosiner.
  5. 55. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). La gryten småkoke. Rør inn gulrøtter. Forsiktig, legg kjøttbollene i gryten; trykk dem forsiktig ned i væsken for å dekke dem. Strø over ¼ kopp koriander. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. Stek til kjøttbollene er gjennomstekt og gulrøttene er møre, ca. 35 minutter. Strø over spinat. Dekk til og stek til spinaten faller sammen, ca. 5 minutter til. Rør forsiktig for å blande inn spinaten, pass på å ikke ødelegge kjøttbollene. Fjern kanelstengene. Krydre taginen med salt og pepper. Fordel couscous i skåler og topp med tagine. Pynt med koriander og sitroner.
  6. 66. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.
  7. 77. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.
  8. 88. Finnes i den asiatiske matseksjonen på noen supermarkeder og i asiatiske markeder.