Daddel-kaker
lær hvordan du lager deilige date squares, en populær og enkel dessert med dadler og havre. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1/2 teskje kanel
- 4. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 5. 1/4 teskje malt nellik
- 6. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 7. 1 1/2 kopper sukker
- 8. 2 store egg
- 9. 1 teskje natron oppløst i 1/4 kopp varmt vann
- 10. 1 kopp valnøtter (ca. 115 g), finhakket
- 11. 1 pund tørkede, steinfrie dadler, finhakket med en oljet kniv (ca. 2 kopper)
- 12. 2 kopper melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en metallform på 33 x 23 x 5 cm (13 x 9 x 2 tommer), og kle den med aluminiumsfolie, slik at det er en 5 cm (2 tommer) overheng på to motsatte sider, og smør folien. Visp sammen mel, salt og krydder. Rør smør og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter i en stående mikser (helst med flatpaddle) eller 6 minutter med håndmikser. Senk hastigheten til lav og tilsett egg ett om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting. Bland inn natron og mel, og rør til det er godt blandet. Tilsett hakkede valnøtter og dadler, og rør forsiktig til alt er akkurat blandet. Fordel røren jevnt i formen og stek midt i ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50 minutter til 1 time. La den avkjøle i formen på en rist i 15 minutter. Løft forsiktig ut dadelkaken ved hjelp av folieoverhengene og overfør den til en skjærefjøl. Skjær i 2,5 cm (1 tomme) store firkanter og fjern folien. Vend de varme kakene i melis, noen av gangen, og legg dem deretter på en rist for å avkjøle helt. Strø over mer melis rett før servering.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 33. Smør en metallform på 33 x 23 x 5 cm (13 x 9 x 2 tommer), og kle den med aluminiumsfolie, slik at det er en 5 cm (2 tommer) overheng på to motsatte sider, og smør folien.
- 44. Visp sammen mel, salt og krydder. Rør smør og sukker med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter i en stående mikser (helst med flatpaddle) eller 6 minutter med håndmikser. Senk hastigheten til lav og tilsett egg ett om gangen, og rør godt mellom hver tilsetting. Bland inn natron og mel, og rør til det er godt blandet. Tilsett hakkede valnøtter og dadler, og rør forsiktig til alt er akkurat blandet.
- 55. Fordel røren jevnt i formen og stek midt i ovnen til en kakepinne kommer ut ren, ca. 50 minutter til 1 time. La den avkjøle i formen på en rist i 15 minutter. Løft forsiktig ut dadelkaken ved hjelp av folieoverhengene og overfør den til en skjærefjøl. Skjær i 2,5 cm (1 tomme) store firkanter og fjern folien. Vend de varme kakene i melis, noen av gangen, og legg dem deretter på en rist for å avkjøle helt. Strø over mer melis rett før servering.