
Pommes Anna
oppskrift på pommes anna, en deilig og sprø potetrett som passer perfekt som tilbehør til festmiddagen. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund russet- eller bakepoteter
- 2. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene, og bruk en food processor med skiveskive eller en mandolin til å skjære dem i veldig tynne skiver. Overfør skivene direkte til en stor bolle med kaldt vann. La vannet renne av, og tørk skivene forsiktig mellom kjøkkenpapir. Pensle bunnen og sidene av en 23 cm tung, ovnsfast panne, helst non-stick, rikelig med noe av smøret. Legg skivene i pannen i lag, overlappende litt, og pensle hver lag med noe av det resterende smøret. Krydre med salt og pepper. Dekk de lagdelte potetskivene med en rund folie som er smurt med smør, og trykk potetkaken godt sammen. Stek den midt i en forvarmet ovn på 220°C i 30 minutter. Fjern folien og stek potetkaken i ytterligere 25–30 minutter, eller til skivene er møre og har en gyllen farge. Vend potetkaken ut på et skjærebrett og del den i 8 båter.