Ferske kantareller med sjalottløk

Ferske kantareller med sjalottløk

Lær hvordan du lager deilige ferske kantareller med sjalottløk. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel og rask oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 8 unser ferske kantarell, delt i fire hvis store
  • 4. 1 teskje finhakket sjalottløk
  • 5. 1 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; stek til den er lett brunet, ca. 6 minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID: Kan lages 2 timer i forveien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Dekk løst med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur. Før servering, varm opp i ovn på 200°C (400°F) til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
  2. 22. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; stek til den er lett brunet, ca. 6 minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID: Kan lages 2 timer i forveien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Dekk løst med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur. Før servering, varm opp i ovn på 200°C (400°F) til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.