Ferske kantareller med sjalottløk
Lær hvordan du lager deilige ferske kantareller med sjalottløk. Perfekt som forrett eller tilbehør. Enkel og rask oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 8 unser ferske kantarell, delt i fire hvis store
- 4. 1 teskje finhakket sjalottløk
- 5. 1 hvitløksfedd, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; stek til den er lett brunet, ca. 6 minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID: Kan lages 2 timer i forveien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Dekk løst med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur. Før servering, varm opp i ovn på 200°C (400°F) til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
- 22. Smelt smør med olje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp; stek til den er lett brunet, ca. 6 minutter. Tilsett sjalottløk og hvitløk; stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. FORKORTET TID: Kan lages 2 timer i forveien. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett. Dekk løst med aluminiumsfolie og la stå i romtemperatur. Før servering, varm opp i ovn på 200°C (400°F) til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.