Hello Fresh Mobile Banner
Chili con Carne

Chili con Carne

Lær hvordan du lager chili con carne med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag på vinteren eller helårskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss matolje, delt
  • 1,8 kg godt trimmet, benfri storfekjøtt (fra ca. 2,3 kg), skåret i 1,5 cm terninger
  • 2 mellomstore løk, hakket
  • 1 hvitløkshode (ca. 15 fedd), skrelt og hakket
  • 1/2 kopp malt ancho-chili
  • 2 ss malt spisskummen
  • 1/2 ts malt allehånde
  • 1/4 ts malt kanel
  • 1/4 ts malt nellik
  • 1 flaske (340 ml) mørk øl
  • 1 boks (800 g) hakkede tomater i juice
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts grovt kosher-salt
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 ss masa (mais tortillas-mel)
  • Grovt revet skarp cheddarost
  • Hakket grønn og/eller rød løk
  • Hakket fersk koriander
  • Hakkede ferske tomater (valgfritt)
  • Rømme (valgfritt)
  • Ingrediensinfo: Malt ancho-chili fås i krydderavdelingen i supermarkeder og på latinamerikanske markeder. Masa (eller masa harina) selges i supermarkeder og latinamerikanske markeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor gryte på middels høy varme. Tilsett en tredjedel av storfekjøttet; strø over salt. Kok til det er brunt, rør av og til, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre storfekjøttet til en stor bolle. Gjenta to ganger med 2 spiseskjeer olje og resten av storfekjøttet. Reduser varmen til middels. Tilsett 1 spiseskje olje og løk. Sauter til løken er myk, ca. 8–10 minutter. Tilsett hvitløk; rør i 2 minutter. Tilsett malt anchos, spisskummen, allehånde, kanel og nellik; rør til det dufter, ca. 1 minutt. Hell i øl; rør i 1 minutt, og skrap opp brune biter fra bunnen av gryten. Legg storfekjøttet og saften tilbake i gryten. Tilsett tomater med juice, 2 kopper vann, oregano og 2 teskjeer grovt salt. Kok opp chilien. Skru ned varmen til lav, dekk til med lokk som er litt på gløtt, og la det småkoke forsiktig til storfekjøttet er akkurat mørt, 1 ¾ til 2 timer. La det avkjøle i 1 time, deretter avkjøl uten lokk til det er kaldt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten. Skjær av fettet fra chilien. La chilien småkoke igjen på middels varme. Rør inn tomatpuré. Strø over masa; rør for å blande. La det småkoke uten lokk til det tykner og storfekjøttet er veldig mørt, rør ofte og tilsett mer vann i ¼ kopper av gangen hvis det blir for tykt, ca. 30 minutter. Fordel chilien i boller. Topp med garnityr og server.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor gryte på middels høy varme. Tilsett en tredjedel av storfekjøttet; strø over salt. Kok til det er brunt, rør av og til, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre storfekjøttet til en stor bolle. Gjenta to ganger med 2 spiseskjeer olje og resten av storfekjøttet.
  3. 3Reduser varmen til middels. Tilsett 1 spiseskje olje og løk. Sauter til løken er myk, ca. 8–10 minutter. Tilsett hvitløk; rør i 2 minutter. Tilsett malt anchos, spisskummen, allehånde, kanel og nellik; rør til det dufter, ca. 1 minutt. Hell i øl; rør i 1 minutt, og skrap opp brune biter fra bunnen av gryten. Legg storfekjøttet og saften tilbake i gryten. Tilsett tomater med juice, 2 kopper vann, oregano og 2 teskjeer grovt salt. Kok opp chilien. Skru ned varmen til lav, dekk til med lokk som er litt på gløtt, og la det småkoke forsiktig til storfekjøttet er akkurat mørt, 1 ¾ til 2 timer. La det avkjøle i 1 time, deretter avkjøl uten lokk til det er kaldt. Dekk til og la det stå i kjøleskapet over natten.
  4. 4Skjær av fettet fra chilien. La chilien småkoke igjen på middels varme. Rør inn tomatpuré. Strø over masa; rør for å blande. La det småkoke uten lokk til det tykner og storfekjøttet er veldig mørt, rør ofte og tilsett mer vann i ¼ kopper av gangen hvis det blir for tykt, ca. 30 minutter.
  5. 5Fordel chilien i boller. Topp med garnityr og server.