Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

Lær hvordan du lager en deilig og sprø klassisk fish and chips hjemme. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull helge-lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje (til dypsteking)
  • 2. 1/2 kopp allsidig mel
  • 3. 1/2 kopp vann
  • 4. 3/4 pund orange roughy- eller torskefilet (ca. 2 cm tykk), kuttet på tvers i 3,8 cm brede strimler
  • 5. 1 stor russetpotet (ca. 450 g), skrelt, kuttet på langs i 1,3 cm tykke skiver, deretter kuttet på langs i 1,3 cm brede strimler
  • 6. Malt eddik eller eplecidereddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell nok olje i en stor, tung stekepanne slik at det dekker ca. 1/2 tomme. Varm opp oljen på høy varme til termometeret viser 360°F. I mellomtiden visp mel og 1/2 kopp vann i en middels bolle til du får en jevn røre. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i røren og vend den godt slik at den blir dekket. Tilsett potet i pannen; stek til den er gyllenbrun og sprø, og rør ofte, ca. 7 minutter. Bruk tang for å overføre poteten til papirhåndklær. Krydre med salt og pepper. Legg fisken i pannen; stek til belegget er gyllent og sprøtt, og fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fisken til papirhåndklær. Krydre med salt og pepper. Server med eddik.
  2. 22. Hell nok olje i en stor, tung stekepanne slik at det dekker ca. 1/2 tomme. Varm opp oljen på høy varme til termometeret viser 360°F.
  3. 33. I mellomtiden visp mel og 1/2 kopp vann i en middels bolle til du får en jevn røre. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i røren og vend den godt slik at den blir dekket. Tilsett potet i pannen; stek til den er gyllenbrun og sprø, og rør ofte, ca. 7 minutter. Bruk tang for å overføre poteten til papirhåndklær. Krydre med salt og pepper.
  4. 44. Legg fisken i pannen; stek til belegget er gyllent og sprøtt, og fisken er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side. Overfør fisken til papirhåndklær. Krydre med salt og pepper. Server med eddik.