
Linguine med ricotta
oppskrift på linguine med ricotta, perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (1/2 pinne) smør
- 2. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 3. 340 gram ricottaost
- 4. 2 spiseskjeer kremfløte
- 5. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
- 6. 255 gram linguine
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør i en tykk liten kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og sautér i 2 minutter. Bland ricotta, fløte, persille og smørblandingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Kok linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet. Vend linguinen med ricottablandingen. Server umiddelbart.
- 22. Smelt smør i en tykk liten kjele over middels varme. Tilsett hvitløk og sautér i 2 minutter. Bland ricotta, fløte, persille og smørblandingen i en stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 33. Kok linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet. Vend linguinen med ricottablandingen. Server umiddelbart.