Biff- og avokadofajitas

Biff- og avokadofajitas

Lær hvordan du lager deilige beef and avocado fajitas med enkel oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ pund flankbiff, eventuelt trimmet
  • 2. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 3. 1 spiseskje chilipulver
  • 4. ¾ teskje svart pepper
  • 5. ¾ teskje cayennepepper
  • 6. 1 ½ teskje salt
  • 7. 1 hjertesalat av romaine
  • 8. 2 faste, modne avokadoer (8 til 10 oz hver)
  • 9. 12 (6-tommers) mel-tortillas (ikke fettfattige)
  • 10. 1 kopp løst pakket fersk koriander
  • 11. Tilbehør: tomatillo-salsa som Frontera eller Desert Rose; limebåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en godt krydret, rutenettformet grillpanne (helst støpejern) over moderat høy varme til den begynner å ryke, og pensle deretter med olje. Mens pannen varmes opp, tørk av biffen med papir, og bland sammen krydder og salt, før du gnir det inn på begge sider av biffen. Grill biffen, snu den én gang, i totalt 9 til 11 minutter for medium-rare. Overfør til et skjærebrett og la den hvile i 10 minutter. I mellomtiden, kutt romaine i tynne strimler på tvers. Del avokadoene i to på langs, fjern steinen, skrell og skjær i 1/4-tommers tykke skiver på langs. Mens biffen hviler, stabl tortillas, som er helt innpakket i fuktede papirhåndklær, på en mikrobølgeovnsikker tallerken og varm dem i mikrobølgeovnen på høyeste effekt (100 prosent) til de er varme, ca. 1 1/2 minutt. Hold kniven i en 45-graders vinkel og skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene. Server med tortillas, avokado, romaine og koriander.
  2. 22. Varm opp en godt krydret, rutenettformet grillpanne (helst støpejern) over moderat høy varme til den begynner å ryke, og pensle deretter med olje.
  3. 33. Mens pannen varmes opp, tørk av biffen med papir, og bland sammen krydder og salt, før du gnir det inn på begge sider av biffen.
  4. 44. Grill biffen, snu den én gang, i totalt 9 til 11 minutter for medium-rare. Overfør til et skjærebrett og la den hvile i 10 minutter.
  5. 55. I mellomtiden, kutt romaine i tynne strimler på tvers. Del avokadoene i to på langs, fjern steinen, skrell og skjær i 1/4-tommers tykke skiver på langs.
  6. 66. Mens biffen hviler, stabl tortillas, som er helt innpakket i fuktede papirhåndklær, på en mikrobølgeovnsikker tallerken og varm dem i mikrobølgeovnen på høy effekt (100 prosent) til de er varme, ca. 1 1/2 minutt.
  7. 77. Hold kniven i en 45-graders vinkel og skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene. Server med tortillas, avokado, romaine og koriander.