Hot Onion Squares

Hot Onion Squares

Lær å lage deilige hot onion squares med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller til snacks, med en spennende smak av karamellisert løk og sprø bunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper veldig tynnsnittet løk
  • 2. 7 spiseskjeer talg
  • 3. cayenne etter smak
  • 4. 2 kopper hvetemel
  • 5. 1 spiseskje bakepulver med dobbel virkning
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 2/3 kopp melk
  • 8. 1 stort egg
  • 9. 3/4 kopp rømme

Fremgangsmåte

  1. 11. I en tung stekepanne kok løken i 2 spiseskjeer av fettet over moderat lav varme, under omrøring, til den er gyllen. Rør inn cayennepepper, salt og pepper etter smak, og sett til side.
  2. 2På et ark med vokspapir sikt sammen melet, bakepulveret og saltet, og sikt blandingen igjen over i en bolle.
  3. 3Tilsett de resterende 5 spiseskjeene med fett og bland deigen til den ligner finmalt mel.
  4. 4Rør inn melken, og rør til deigen er godt blandet.
  5. 5Vend deigen ut på en melet overflate og elt den i 30 sekunder.
  6. 6Trykk deigen til en 23 cm firkant, og trykk den jevnt ned i en smurt 23 cm kvadratform.
  7. 7Fordel løkblandingen jevnt over deigen.
  8. 8I en liten bolle visp sammen egg, rømme, salt og pepper etter smak.
  9. 9Hell blandingen over løkdeigen, og jevn ut med en slikkepott for å dekke løken jevnt.
  10. 10Stek brødet midt i en forvarmet ovn på 230°C i 20 til 25 minutter, eller til det er gjennomstekt.
  11. 11Skjær brødet i firkanter og server det varmt.
  12. 122. I en tung stekepanne kok løken i 2 spiseskjeer av fettet over moderat lav varme, under omrøring, til den er gyllen.
  13. 13Rør inn cayennepepper, salt og pepper etter smak, og sett til side.
  14. 14På et ark med vokspapir sikt sammen melet, bakepulveret og saltet, og sikt blandingen igjen over i en bolle.
  15. 15Tilsett de resterende 5 spiseskjeene med fett og bland deigen til den ligner finmalt mel.
  16. 16Rør inn melken, og rør til deigen er godt blandet.
  17. 17Vend deigen ut på en melet overflate og elt den i 30 sekunder.
  18. 18Trykk deigen til en 23 cm firkant, og trykk den jevnt ned i en smurt 23 cm kvadratform.
  19. 19Fordel løkblandingen jevnt over deigen.
  20. 20I en liten bolle visp sammen egg, rømme, salt og pepper etter smak.
  21. 21Hell blandingen over løkdeigen, og jevn ut med en slikkepott for å dekke løken jevnt.
  22. 22Stek brødet midt i en forvarmet ovn på 230°C i 20 til 25 minutter, eller til det er gjennomstekt.
  23. 23Skjær brødet i firkanter og server det varmt.