Hot Onion Squares
Lær å lage deilige hot onion squares med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller til snacks, med en spennende smak av karamellisert løk og sprø bunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper veldig tynnsnittet løk
- 2. 7 spiseskjeer talg
- 3. cayenne etter smak
- 4. 2 kopper hvetemel
- 5. 1 spiseskje bakepulver med dobbel virkning
- 6. 3/4 teskje salt
- 7. 2/3 kopp melk
- 8. 1 stort egg
- 9. 3/4 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 11. I en tung stekepanne kok løken i 2 spiseskjeer av fettet over moderat lav varme, under omrøring, til den er gyllen. Rør inn cayennepepper, salt og pepper etter smak, og sett til side.
- 2På et ark med vokspapir sikt sammen melet, bakepulveret og saltet, og sikt blandingen igjen over i en bolle.
- 3Tilsett de resterende 5 spiseskjeene med fett og bland deigen til den ligner finmalt mel.
- 4Rør inn melken, og rør til deigen er godt blandet.
- 5Vend deigen ut på en melet overflate og elt den i 30 sekunder.
- 6Trykk deigen til en 23 cm firkant, og trykk den jevnt ned i en smurt 23 cm kvadratform.
- 7Fordel løkblandingen jevnt over deigen.
- 8I en liten bolle visp sammen egg, rømme, salt og pepper etter smak.
- 9Hell blandingen over løkdeigen, og jevn ut med en slikkepott for å dekke løken jevnt.
- 10Stek brødet midt i en forvarmet ovn på 230°C i 20 til 25 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- 11Skjær brødet i firkanter og server det varmt.
- 122. I en tung stekepanne kok løken i 2 spiseskjeer av fettet over moderat lav varme, under omrøring, til den er gyllen.
- 13Rør inn cayennepepper, salt og pepper etter smak, og sett til side.
- 14På et ark med vokspapir sikt sammen melet, bakepulveret og saltet, og sikt blandingen igjen over i en bolle.
- 15Tilsett de resterende 5 spiseskjeene med fett og bland deigen til den ligner finmalt mel.
- 16Rør inn melken, og rør til deigen er godt blandet.
- 17Vend deigen ut på en melet overflate og elt den i 30 sekunder.
- 18Trykk deigen til en 23 cm firkant, og trykk den jevnt ned i en smurt 23 cm kvadratform.
- 19Fordel løkblandingen jevnt over deigen.
- 20I en liten bolle visp sammen egg, rømme, salt og pepper etter smak.
- 21Hell blandingen over løkdeigen, og jevn ut med en slikkepott for å dekke løken jevnt.
- 22Stek brødet midt i en forvarmet ovn på 230°C i 20 til 25 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- 23Skjær brødet i firkanter og server det varmt.