
Egg fylt med tunfisk
Lær hvordan du lager deilige tunafylte egg, perfekte som forrett eller snacks. Rask, enkel og full av smak. Perfekt for sommerbordet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 store egg
- 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1/4 kopp avrent tunfisk på olje, most
- 1 spiseskje revet Parmigiano-Reggiano
- Salt og nykvernet svart pepper
- Salatblader
- Finhakket frisk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Legg eggene i en middels stor kjele med kaldt vann som dekker. Dekk til kjelen og kok opp vannet. La det småkoke i 12 minutter. Sil av vannet og avkjøl eggene under rennende kaldt vann.
- 2Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene. I en middels stor bolle, mos plommene sammen med smøret. Rør inn tunfisk, ost, salt og pepper etter smak.
- 3Legg eggehvitene på en tallerken dekket med salatblader. Fyll hvitene med tunfisk- og plommestuffingen. Pynt med hakket persille. Server umiddelbart.
- 4Legg eggene i en middels stor kjele med kaldt vann som dekker. Dekk til kjelen og kok opp vannet. La det småkoke i 12 minutter. Sil av vannet og avkjøl eggene under rennende kaldt vann.
- 5Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene. I en middels stor bolle, mos plommene sammen med smøret. Rør inn tunfisk, ost, salt og pepper etter smak.
- 6Legg eggehvitene på en tallerken dekket med salatblader. Fyll hvitene med tunfisk- og plommestuffingen. Pynt med hakket persille. Server umiddelbart.



