Egg fylt med tunfisk

Egg fylt med tunfisk

Lær hvordan du lager deilige tunafylte egg, perfekte som forrett eller snacks. Rask, enkel og full av smak. Perfekt for sommerbordet!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 store egg
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 1/4 kopp avrent tunfisk på olje, most
  • 1 spiseskje revet Parmigiano-Reggiano
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Salatblader
  • Finhakket frisk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg eggene i en middels stor kjele med kaldt vann som dekker. Dekk til kjelen og kok opp vannet. La det småkoke i 12 minutter. Sil av vannet og avkjøl eggene under rennende kaldt vann.
  2. 2Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene. I en middels stor bolle, mos plommene sammen med smøret. Rør inn tunfisk, ost, salt og pepper etter smak.
  3. 3Legg eggehvitene på en tallerken dekket med salatblader. Fyll hvitene med tunfisk- og plommestuffingen. Pynt med hakket persille. Server umiddelbart.
  4. 4Legg eggene i en middels stor kjele med kaldt vann som dekker. Dekk til kjelen og kok opp vannet. La det småkoke i 12 minutter. Sil av vannet og avkjøl eggene under rennende kaldt vann.
  5. 5Skrell eggene og del dem i to på langs. Ta ut plommene. I en middels stor bolle, mos plommene sammen med smøret. Rør inn tunfisk, ost, salt og pepper etter smak.
  6. 6Legg eggehvitene på en tallerken dekket med salatblader. Fyll hvitene med tunfisk- og plommestuffingen. Pynt med hakket persille. Server umiddelbart.