
Tagliatelle med prosciutto og appelsin
oppskrift på tagliatelle med prosciutto og appelsin. en frisk og smakfull rett perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 unser egg tagliatelle eller fettuccine (helst fersk)
- 2. 2 spiseskjeer (1/4 av en stang) usaltet smør
- 3. 2 unser tynne skiver prosciutto, revet i 2,5 cm store biter
- 4. Skall og saft av 1 appelsin
- 5. 1/2 kopp kremfløte
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 1/4 kopp finrevet Parmesan
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til ett minutt før al dente, ca. 2 minutter for fersk pasta, lengre for tørket. Sil av vannet, og spar 1/4 kopp av pastavannet. I mellomtiden smelter du smør i en stor, tykk, non-stick panne over middels høy varme. Tilsett prosciutto; stek til den er brunet, ca. 3 minutter. Tilsett det reserverte pastavannet, appelsinjuice, halvparten av skallet, og fløte; kok opp. Tilsett pasta; kok, rør av og til, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Rør inn osten og fordel i varme boller.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pasta og kok, rør av og til, til ett minutt før al dente, ca. 2 minutter for fersk pasta, lengre for tørket. Sil av vannet, og spar 1/4 kopp av pastavannet.
- 33. I mellomtiden smelter du smør i en stor, tykk, non-stick panne over middels høy varme. Tilsett prosciutto; stek til den er brunet, ca. 3 minutter.
- 44. Tilsett det reserverte pastavannet, appelsinjuice, halvparten av skallet, og fløte; kok opp. Tilsett pasta; kok, rør av og til, til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Rør inn osten og fordel i varme boller.




