
Meksikansk skilpadde sjokolade mink
Lær hvordan du lager en deilig mexican turtle chocolate mink, en populær dessert perfekt for enhver anledning. Enkelt steg-for-steg oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 spiseskjeer usaltet smør, delt i biter, pluss litt til smøring av ramekiner
- 85 gram bittersøt sjokolade (ikke usøtet), hakket
- 1 stort egg, delt i plommer og hvite
- En klype salt
- 1/8 teskje malt kanel
- 1 spiseskje sukker
- 5 spiseskjeer pluss 1/4 kopp cajeta (meksikansk karamell)
- 4 spiseskjeer ristet, hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør to ovnsikre boller eller ramekiner. Smelt sjokolade og smør i en tykk kjele over veldig lav varme, og rør til det er glatt. Ta kjelen av varmen og avkjøl, rør av og til, i 5 minutter. Visp inn eggeplomme, salt og malt kanel til det er godt blandet. Pisk eggehviten i en bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til den danner myke topper. Tilsett gradvis sukker, pisk godt, og fortsett å piske til eggehviten akkurat danner stive, blanke topper. Vend omtrent en fjerdedel av eggehviten inn i sjokoladeblandingen for å lette den, og vend deretter forsiktig men grundig inn resten av eggehviten. Fordel røren i bollene eller ramekinene. Dekk hver bolle med små stykker aluminiumsfolie og klem folien godt rundt kanten. Sett en ildfast form i ovnen og hell varmt vann (lettest med en vannkoker) i formen. Plasser forsiktig ramekinene i vannbadet, pass på at folien er over vannet. Stek til puddingen er stivnet, ca. 30 minutter. Desserten vil være litt seig ved berøring. Overfør bollene til en rist og avkjøl puddingen, uten å dekke til, i ca. 1 time. Rett før servering, løsne puddingen fra formen ved å bruke en kniv og føre den langs kanten av ramekinen. Deretter plasseres ramekinene i en bolle med varmt vann i ca. 15 sekunder. Vend ramekinen opp ned og bank forsiktig på bunnen. Topp hver porsjon med 2 ss cajeta og 2 ss hakkede, ristet pekannøtter.