En enkel sommerfest med skalldyr

En enkel sommerfest med skalldyr

oppskrift på en lett og smakfull summer clambake, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert
  • 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket basilikum
  • 6 dusin littnekkeskjell, vasket
  • 1/4 kopp gult maismel
  • 2 selleristilker, kuttet på tvers i to
  • 6 store friske persillekvister
  • 6 friske timiankvister
  • 2 små tørkede laurbærblader
  • 1/4 teskje hele svarte pepperkorn
  • 3 1 1/2-punds levende hummer
  • 12 små (ca. 5 cm i diameter) røde poteter, vasket
  • 6 små løk, skrelt
  • 1 1/2 pund fullt kokte røkte pølser (som kielbasa eller andouille), delt i 6 deler
  • 6 maiskolber, med silk
  • Hakket fersk persille
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Lag urter og hvitløksmør: Bland alle ingrediensene i en bolle. Krydre smøret med salt og pepper. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  2. 2Lag urter og hvitløksmør: Bland alle ingrediensene i en bolle. Krydre smøret med salt og pepper. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 3Lag grønnsaker, pølser og sjømat: Plasser blåskjell og maismel i en veldig stor bolle eller kjele (for å hjelpe blåskjellene med å bli kvitt sand); fyll med nok kaldt saltet vann til å dekke blåskjellene. Sett til side i minst 30 minutter og opptil 1 time.
  4. 4Legg et 30 cm kvadrat av osteklede på arbeidsflaten. Plasser selleri, persille, timian, laurbærblader og pepperkorn i midten. Rull sammen og bind med hyssing.
  5. 5Legg bouquet garni i en stor (minst 18-liters) kjele. Fyll kjelen halvfull med kaldt vann og kok opp over høy varme.
  6. 6Legg inn en hummer med hodet først; dekk til kjelen.
  7. 7Kok til hummeren er nesten kokt gjennom og skallet blir knallrødt, ca. 8 minutter.
  8. 8Bruk tang til å overføre hummeren til en bolle. Gjenta med de resterende hummerne.
  9. 9Tilsett poteter og løk i kjelen.
  10. 10Øs av kokevannet i en stor bolle, og la det være igjen nok til å dekke grønnsakene; sett væsken til side i bollen.
  11. 11Kok opp væsken i kjelen.
  12. 12Dekk til; kok poteter og løk i 10 minutter.
  13. 13Legg pølser og mais oppå grønnsakene.
  14. 14Dekk til; kok til potetene er akkurat møre, ca. 10 minutter.
  15. 15Skyll blåskjellene grundig.
  16. 16Legg blåskjell oppå mais og pølser.
  17. 17Legg hummerne oppå blåskjellene.
  18. 18Dekk kjelen tett med lokk eller, om nødvendig, dekk tett med overlappende store aluminiumsfolieark.
  19. 19Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 12 minutter.
  20. 20Ta kjelen av varmen.
  21. 21Overfør hummerne til arbeidsflaten, med skallet ned.
  22. 22Plasser tuppen av en stor kniv i midten av en hummer.
  23. 23Del hummeren langs lengden fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og del deretter hummeren i to fra midten til enden av halen.
  24. 24Hvis nødvendig, bruk kjøkkensaks for å skjære gjennom skallet.
  25. 25Gjenta med de resterende hummerne.
  26. 26Legg blåskjell (kast de som ikke åpnet seg), hummerne og pølsene på et stort fat; sett kokevannet i kjelen til side.
  27. 27Omgi sjømat med mais, poteter og, om ønskelig, løk.
  28. 28Strø grønnsakene med salt og pepper.
  29. 29Strø over persille; pynt med sitronbåter.
  30. 30Dekk med folie for å holde det varmt.
  31. 31Smelt det krydrede smøret i en sauskjele; fordel det i 6 små former.
  32. 32Kast bouquet garni fra kjelen.
  33. 33Smak på kraften; krydre med pepper.
  34. 34Tilsett litt av det reserverte kokevannet fra hummeren hvis kraften er for salt.
  35. 35Kok opp kraften; fordel den i 6 suppeskåler.
  36. 36Server det krydrede smøret og kraften ved siden av grønnsaker, pølser og sjømat.