
En enkel sommerfest med skalldyr
oppskrift på en lett og smakfull summer clambake, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp (2 staver) smør, romtemperert
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje tørket oregano
- 1 teskje tørket basilikum
- 6 dusin littnekkeskjell, vasket
- 1/4 kopp gult maismel
- 2 selleristilker, kuttet på tvers i to
- 6 store friske persillekvister
- 6 friske timiankvister
- 2 små tørkede laurbærblader
- 1/4 teskje hele svarte pepperkorn
- 3 1 1/2-punds levende hummer
- 12 små (ca. 5 cm i diameter) røde poteter, vasket
- 6 små løk, skrelt
- 1 1/2 pund fullt kokte røkte pølser (som kielbasa eller andouille), delt i 6 deler
- 6 maiskolber, med silk
- Hakket fersk persille
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Lag urter og hvitløksmør: Bland alle ingrediensene i en bolle. Krydre smøret med salt og pepper. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 2Lag urter og hvitløksmør: Bland alle ingrediensene i en bolle. Krydre smøret med salt og pepper. (Kan forberedes 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 3Lag grønnsaker, pølser og sjømat: Plasser blåskjell og maismel i en veldig stor bolle eller kjele (for å hjelpe blåskjellene med å bli kvitt sand); fyll med nok kaldt saltet vann til å dekke blåskjellene. Sett til side i minst 30 minutter og opptil 1 time.
- 4Legg et 30 cm kvadrat av osteklede på arbeidsflaten. Plasser selleri, persille, timian, laurbærblader og pepperkorn i midten. Rull sammen og bind med hyssing.
- 5Legg bouquet garni i en stor (minst 18-liters) kjele. Fyll kjelen halvfull med kaldt vann og kok opp over høy varme.
- 6Legg inn en hummer med hodet først; dekk til kjelen.
- 7Kok til hummeren er nesten kokt gjennom og skallet blir knallrødt, ca. 8 minutter.
- 8Bruk tang til å overføre hummeren til en bolle. Gjenta med de resterende hummerne.
- 9Tilsett poteter og løk i kjelen.
- 10Øs av kokevannet i en stor bolle, og la det være igjen nok til å dekke grønnsakene; sett væsken til side i bollen.
- 11Kok opp væsken i kjelen.
- 12Dekk til; kok poteter og løk i 10 minutter.
- 13Legg pølser og mais oppå grønnsakene.
- 14Dekk til; kok til potetene er akkurat møre, ca. 10 minutter.
- 15Skyll blåskjellene grundig.
- 16Legg blåskjell oppå mais og pølser.
- 17Legg hummerne oppå blåskjellene.
- 18Dekk kjelen tett med lokk eller, om nødvendig, dekk tett med overlappende store aluminiumsfolieark.
- 19Kok til blåskjellene åpner seg, ca. 12 minutter.
- 20Ta kjelen av varmen.
- 21Overfør hummerne til arbeidsflaten, med skallet ned.
- 22Plasser tuppen av en stor kniv i midten av en hummer.
- 23Del hummeren langs lengden fra midten til enden av hodet (kniven kan hende ikke skjærer gjennom skallet), og del deretter hummeren i to fra midten til enden av halen.
- 24Hvis nødvendig, bruk kjøkkensaks for å skjære gjennom skallet.
- 25Gjenta med de resterende hummerne.
- 26Legg blåskjell (kast de som ikke åpnet seg), hummerne og pølsene på et stort fat; sett kokevannet i kjelen til side.
- 27Omgi sjømat med mais, poteter og, om ønskelig, løk.
- 28Strø grønnsakene med salt og pepper.
- 29Strø over persille; pynt med sitronbåter.
- 30Dekk med folie for å holde det varmt.
- 31Smelt det krydrede smøret i en sauskjele; fordel det i 6 små former.
- 32Kast bouquet garni fra kjelen.
- 33Smak på kraften; krydre med pepper.
- 34Tilsett litt av det reserverte kokevannet fra hummeren hvis kraften er for salt.
- 35Kok opp kraften; fordel den i 6 suppeskåler.
- 36Server det krydrede smøret og kraften ved siden av grønnsaker, pølser og sjømat.