
Tacos al Pastor
oppskrift på tacos al pastor, en klassisk meksikansk rett med saftig svinekjøtt og smakfulle krydder. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor hvit løk, delt i to
- 1 ananas, skrelt og kuttet i tynne skiver på ca. 1/2 tomme
- 1/2 kopp fersk appelsinjuice
- 1/4 kopp destillert hvit eddik
- 1/4 kopp guajillo-chili pulver
- 3 hvitløksfedd, delt i to
- 2 teskjeer grovt kosher-salt
- 1 teskje tørket oregano (helst meksikansk)
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 stor eller 2 små chipotle-chili og 1 til 2 teskjeer adobo fra hermetiske chipotle-chili i adobo
- 1,5 til 2,7 kg benfri svinefilet, skåret i 1/2-tommers skiver
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- Mais tortillas
- Røykfylt to-chili salsa
- Limebåter
Fremgangsmåte
- 1Grovhakk 1 løkhale. Grovhakk 2 ananasskiver, kast kjernen; dekk til og sett i kjøleskap. Plasser den hakkede løken og ananasen i en blender. Tilsett appelsinjuice og de neste 7 ingrediensene; kjør til marinaden er jevn. Legg svinekjøttet i en stor, reseptfri plastpose. Hell marinaden over og lukk posen, og press ut overflødig luft. Vend posen slik at kjøttet dekkes av marinaden. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 1 dag. Forvarm grillen (middels til høy varme). Grill resten av ananasen til den er varm og lett forkullet, 4 til 6 minutter på hver side. Grill svinekjøttet med noe av marinaden fortsatt på, til det er lett forkullet og gjennomstekt, 2 til 4 minutter på hver side. Overfør ananas og kjøtt til arbeidsflaten; hakk ananasen i 1/2-tommers terninger, og kast kjernene. Hakk kjøttet. Overfør til et serveringsfat; vend forsiktig for å blande. I mellomtiden finhakk den resterende løkhalen og legg den i en middels stor bolle. Tilsett koriander og vend forsiktig. Grill tortillalefser til de er varme og lett forkullede, ca. 10 sekunder på hver side. Server svine- og ananasblandingen med løk-koriander relish, Smoky Two-Chile Salsa og limebåter.
- 2Grovhakk 1 løkhale. Grovhakk 2 ananasskiver, kast kjernen; dekk til og sett i kjøleskap. Plasser den hakkede løken og ananasen i en blender. Tilsett appelsinjuice og de neste 7 ingrediensene; kjør til marinaden er jevn. Legg svinekjøttet i en stor, reseptfri plastpose. Hell marinaden over og lukk posen, og press ut overflødig luft. Vend posen slik at kjøttet dekkes av marinaden. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 1 dag.
- 3Forvarm grillen (middels til høy varme). Grill resten av ananasen til den er varm og lett forkullet, 4 til 6 minutter på hver side. Grill svinekjøttet med noe av marinaden fortsatt på, til det er lett forkullet og gjennomstekt, 2 til 4 minutter på hver side. Overfør ananas og kjøtt til arbeidsflaten; hakk ananasen i 1/2-tommers terninger, og kast kjernene. Hakk kjøttet. Overfør til et serveringsfat; vend forsiktig for å blande.
- 4I mellomtiden finhakk den resterende løkhalen og legg den i en middels stor bolle. Tilsett koriander og vend forsiktig. Grill tortillalefser til de er varme og lett forkullede, ca. 10 sekunder på hver side.
- 5Server svine- og ananasblandingen med løk-koriander relish, Smoky Two-Chile Salsa og limebåter.