Gingeret gulrotsuppe

Gingeret gulrotsuppe

Lær hvordan du lager en deilig ingefærsøtet gulrotsuppe. En enkel oppskrift perfekt for kalde dager, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1/4 kopp finhakket, skrelt fersk ingefær
  • 3 kopper (eller mer) kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 4 kopper skivede, skrelte gulrøtter (ca. 680 gram)
  • 1 kopp appelsinjuice
  • 1/2 kopp fløteblanding (halv og halv)
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 kopp skiver av skrelte gulrøtter i matchstick-størrelse (til pynt; valgfritt)
  • 1 spiseskje skiver av fersk, skrelt ingefær i matchstick-størrelse (til pynt; valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og 1/4 kopp finhakket ingefær, og sautér til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett 3 kopper kyllingkraft og 4 kopper skivede gulrøtter. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter. Arbeid i porsjoner og kjør suppen jevn med en blender eller foodprocessor. Hell suppen tilbake i kjelen. Bland inn appelsinjuice, deretter fløte. Kok opp på lav varme og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn malt kanel. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La den småkoke igjen før servering, og spe med mer kraft om nødvendig.) Server suppen i boller. Topp gjerne med strimler av gulrot og ingefær, og server.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett løk og 1/4 kopp finhakket ingefær, og sautér til løken er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett 3 kopper kyllingkraft og 4 kopper skivede gulrøtter. Dekk til og la det småkoke til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter.
  3. 3Arbeid i porsjoner og kjør suppen jevn med en blender eller foodprocessor. Hell suppen tilbake i kjelen. Bland inn appelsinjuice, deretter fløte. Kok opp på lav varme og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn malt kanel. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. La den småkoke igjen før servering, og spe med mer kraft om nødvendig.) Server suppen i boller. Topp gjerne med strimler av gulrot og ingefær, og server.