Bryst av storfe langsomt stekt med rødvin og puré av grønnsaker
Lær hvordan du lager møre og smakfulle braised short ribs med rødvin og kremede grønnsaker. Perfekt for en varmende vintermiddag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 hele svarte pepperkorn
- 1 liten laurbærblad
- 2 spiseskjeer grovt havsalt
- 2 spiseskjeer ferske rosmarinkvister
- 2 spiseskjeer (pakket) ferske salvieblader
- 4 1/2 pund storfekjøtt med bein (short ribs), godt trimmet
- 1/2 kopp maisolje
- 4 kopper lavsaltet kyllingkraft, delt opp i deler
- 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss litt til potetene
- 2 kopper hakket løk
- 1 1/2 kopper finhakket gulrot
- 1 1/2 kopper finhakket selleri
- 1/4 kopp tomatpuré
- 1 750 ml flaske rødvin fra Campania (Aglianico eller Taurasi)*
- 6 store hvite poteter
- *Syrah eller Cabernet Franc kan erstatte.
Fremgangsmåte
- 1Mal de de første fem ingrediensene i en krydderkvern. Strø storfe med ekstra pepper og 3 1/2 teskjeer urtesalt blanding. Varm opp 1/2 kopp maisolje i en tung, stor gryte over høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett storfe og brun godt, vend av og til, i omtrent 8 minutter per porsjon. Bruk tang for å overføre storfe til en stor bolle. Hell av oljen fra gryten. Tilsett 1 kopp kraft i stekefettet i gryten og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Hell deglaseringssaften fra pannen over i en liten bolle. Varm opp 4 spiseskjeer olivenolje i samme gryte over middels høy varme. Tilsett løk, gulrøtter og selleri; sautér til de begynner å bli brune, ca. 12 minutter. Tilsett tomatpuré og sautér i 2 minutter. Tilsett deglaseringssaften og la det småkoke. Returner storfe og eventuelle oppsamlede safter til gryten. Tilsett vin og de resterende 3 kopper kraft, og kok opp. Skru ned varmen til lav. Krydre med pepper. Dekk til og kok til storfe er veldig mørt, rør av og til, i ca. 2 timer. Bruk tang for å overføre storfe til en stor bolle. Løft gryten og skje av fettet fra overflaten av sausen. Arbeid i porsjoner, mos sausen med grønnsakene i en blender til den er jevn, og hell den tilbake i gryten. La det koke til det er redusert til 4 kopper, ca. 15 minutter. Tilsett storfe og rør for å varme opp. FORHÅNDSVIS: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Oppbevar uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La det småkoke før videre behandling. Kok potetene i en gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Sil av vannet. Legg én potet på hver tallerken; trykk lett for å mose dem litt. Drypp over ekstra-virgin olivenolje. Legg storfe oppå. Skje sausen rundt storfe og poteter, og server.
- 2Mal de første fem ingrediensene i en krydderkvern. Strø storfe med ekstra pepper og 3 1/2 teskjeer urtesalt blanding. Varm opp 1/2 kopp maisolje i en tung, stor gryte over høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett storfe og brun godt, vend av og til, i ca. 8 minutter per porsjon. Bruk tang for å overføre storfe til en stor bolle. Hell av oljen fra gryten. Tilsett 1 kopp kraft i stekefettet i gryten og kok opp, og skrap opp eventuelle brune biper. Hell deglaseringssaften fra pannen over i en liten bolle.
- 3Varm opp 4 spiseskjeer olivenolje i samme gryte over middels høy varme. Tilsett løk, gulrøtter og selleri; sautér til de begynner å bli brune, ca. 12 minutter. Tilsett tomatpuré og sautér i 2 minutter. Tilsett deglaseringssaften og la det småkoke. Returner storfe og eventuelle oppsamlede safter til gryten. Tilsett vin og de resterende 3 kopper kraft, og kok opp. Skru ned varmen til lav. Krydre med pepper. Dekk til og kok til storfe er veldig mørt, rør av og til, i ca. 2 timer.
- 4Bruk tang for å overføre storfe til en stor bolle. Løft gryten og skje av fettet fra overflaten av sausen. Arbeid i porsjoner, mos sausen med grønnsakene i en blender til den er jevn, og hell den tilbake i gryten. La det koke til det er redusert til 4 kopper, ca. 15 minutter. Tilsett storfe og rør for å varme opp. FORHÅNDSVIS: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt. Oppbevar uten lokk i kjøleskapet til det er kaldt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La det småkoke før videre behandling.
- 5Kok potetene i en gryte med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Sil av vannet. Legg én potet på hver tallerken; trykk lett for å mose dem litt. Drypp over ekstra-virgin olivenolje. Legg storfe oppå. Skje sausen rundt storfe og poteter, og server.